Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La calor està presidint els assajos dels Balls de la FM de Vilafranca

Il·lusió i ganes de ballar, així com nervis per aprendre els balls i fer-ho bé el dia 1 de setembre a la Festa Major dels Petits són els sentiments propis dels assaigs dels Balls dels més petits.

Aquest any s’hi afegeix, i amb ganes, la intensa calor que comporta que tot plegat costi una mica més.

Fa setmanes que els Capgrossos grans i petits assagen, primer els infants i després els adults.

Aquest és un dels balls de la Festa Major dels Petits que sempre acostuma a tenir infants i que a més, repeteixen.

Com que els nens i nenes creixen, enguany hi haurà canvis en els caps: qui portava la Zingarel.la, ja podrà dur l’Humbert.

La Gemma Muray explica que els assajos van bé, que “hi ha ganes”. En el mes que els queda han d’acabar de perfilar l’execució dels balls i sobretot cohesionar el grup. La Gemma també destaca que als Capgrossos la confiança és bàsica.

Els Capgrossos enguany tenen més pressió perquè celebren el 50è aniversari i volen que tot surti rodó. L’efemèride es commemora amb actes i alguns canvis en el ball que generen expectació.

La Marta Carbonell és un exemple de la fidelitat dels infants amb el Ball de Capgrossos. Aquesta Festa Major ballarà per quart any consecutiu i tot i que reconeix que passen calor, s’ho passa molt bé.

A la plaça de Santa Maria assaja el Ball de Panderos que aquesta Festa Major dels Petits sortirà amb tres grups de 1o balladors cadascun. A assaig compten amb dos dels integrants del Ball de Panderos per grup.

El seu presdient, Jordi Marcé, també ha destacat les ganes i il·lusió dels infants.

Familiars, vianants i algun turista encuriosit s’aturen a gaudir d’aquests assajos que hi ha escampats per diversos carrers i places de Vilafranca al capvespre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: