Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC manifesta la seva preocupació davant la possibilitat que baixin els preus del raïm

L’organització agrària demana als elaboradors “que adeqüin el preu del raïm a les despeses reals dels productors”

L’organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha manifestat a través d’un article d’opinió titulat ‘És l’hora de la responsabilitat’ la seva preocupació davant la possibilitat que els preus del raïm pateixin una reculada. Després de dos anys amb veremes curtes de quilos de raïm, que han fet augmentar el preu per quilo per la relació oferta-demanda, la JARC tem que l’augment de l’oferta faci que alguns elaboradors redueixin la xifra que paguen pel raïm.

La responsable sectorial de la vinya i el vi de JARC, Isabel Vidal, recorda que la pluja d’aquest any ha estat molt positiva però ha generat problemes sanitaris, sobretot míldiu, que ha calgut combatre. Vidal també creu que la collita no serà tan llarga de quilos com a priori es podria esperar.

La JARC xifra el desfalc de despeses de mà d’obra, productes fitosanitaris i combustible entre un any normal i aquest en un 40% més de costos.

Per això demanen als elaboradors “que adeqüin el preu del raïm a les despeses reals dels productors”. I apunten que “si això no succeeix, moltes empreses vitícoles veuran en risc la seva viabilitat”.

Vidal explica que alguna de les grans empreses elaboradores del Penedès, per exemple, no està sent clara amb els preus proposats.

La sectorial de la vinya i el vi de JARC considera que “cal canviar l’estratègia de manera solidària i compartida” i de forma esglaonada per a sortir tots guanyant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: