Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Firart celebrarà els 25 anys del Premi Nadal Cava amb una exposició commemorativa

Aquest dilluns les Caves Nadal han acollit la roda de premsa de presentació del Firart 2018.

Si l’any passat van celebrar la seva 30ena edició, enguany toca commemorar la 25ena edició del Premi Nadal Cava que el 1994 es va  introduir per potenciar la subhasta a benefici de la Festa Major amb què tradicionalment es clou aquest autoservei de pintura de petit format que s’instal·la a la capella de Sant Joan coincidint amb les diades festamajorenques.

Un dels promotors de la iniciativa, Quim Jubert, assenyala que aquests aniversaris no fan més que constatar l’arrelament del Firart en el calendari festiu vilafranquí i la seva aportació cultural a l’oferta festamajorenca.

També que no haurien estat possibles sense la imprescindible complicitat dels administradors que any rere any han cedit l’espai de la capella, ni sense la implicació dels artistes que al llarg d’aquests anys s’han avingut a oferir la seva obra a uns preus molt assequibles.

Pel que fa concretament a aquesta 31ena edició de Firart, que tindrà lloc del 25 d’agost a l’1 de setembre, comptarà amb la participació de 50 artistes i  es posaran a la venda més de 1.000 obres.

Tot consolidant una innovació de l’any passat, cada artista aportarà 5 obres de mida superior a l’habitual que es vendran entre 200 i 250 euros, a més d’una quinzena d’obres de la mida tradicional del Firart que es podran adquirir per un mínim de 50 euros i un màxim de 175 euros.

I entre les novetats més destacades d’aquesta edició, cal remarcar l’increment del format de la peça de subhasta.

Ricard Rafecas va destacar també que enguany l’encarregat de conduir la subhasta torna a ser algú del Penedès. Serà l’actor vilafranquí, Toni Regueiro, que es mostra molt agraït per l’encàrrec.

Entre els participants a la subhasta se sortejarà un viatge a Berlin i s’ha incrementat la dotació dels premis. 1000€ pel primer, 400€ pel segon i 300€ pel tercer.

I una altra novetat serà l’exposició d’una selecció de les obres guanyadores del Premi Nadal Cava que amb motiu del seu 25è aniversari s’instal·larà a la capella de Vinseum coincidint amb el Firart. Ramon Nadal explicava que al voltant de l’exposició s’han programat un seguit d’actes. Entre d’altres Xavier Nadal destaca un tast jove que es farà el 25 d’agost.

Una altra activitat paral.lel.la a l’exposició del Vinseum serà un taller solidari impartit per artistes del propi Firart i adreçat a diverses entitats de caire social a la comarca com la Fundació Mas Albornà o la Fundació l’Espiga. Les obres resultants d’aquest taller es posaran a la venda en el Firart de l’any vinent a benefici de la Festa Major. Per tot plegat els administradors vam mostrar el seu agraïment als promotors del Firart i van acabar l’acte amb un brindis i promocionant un dels productes de marxandatge de la festa d’enguany, com és el barret de palla.

 

 

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: