Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Ensurt i castell de gamma extra dels Verds a la Diada de Cal Figarot

Ensurt i castell de gamma extra dels Verds a la Diada de Cal Figarot

Diada de contrastos amb ensurt inclòs, per la caiguda del 3 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca, per celebrar el 33è. aniversari del seu local social, Cal Figarot.

Des del 2005, Cal Figarot, dona nom a una diada castellera i dissabte va permetre als verds afegir al seu recull anual un castell de gamma extra més, la Torre de 9 emmanillada, però amb una inesperada caiguda de 3 de 9 amb folre.  Repetint cartell de la temporada passada, els Castellers de la Vila de Gràcia tornaven de vacances en bona forma amb clàssica de vuit i la presència del Tirallongues de Manresa, que a Vilafranca, al costat dels verds no actuaven des de l’any 1997, i que va deixar la seva millor diada de l’any amb castell de vuit inclòs.

Els Castellers de Vilafranca tornaven de les mini vacances després de la darrera actuació a finals de juliol a Vilanova amb ganes de seguir avançant, però el dia no va començar bé. Van obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre amb alineació pensant en el 5 o en el 3 amb l’agulla, es a dir més carregada de pes per baix. El castell va pujar bé, una mica tancat per dalt però semblava que no portaria problemes. De sobte quan l’enxaneta anava a travessar, els dosos van despenjar-se amb un moviment estrany també de sisens. Una caiguda dolenta i que va deixar una tarda de certa tristor. Des de la diada de vigília de Sant Fèlix de 2012, que els verds no deixaven en intent un 3 de 9 amb folre. Aquest any s’està de pega en caigudes de castells molt assumibles.

En segona ronda, malgrat la caiguda i uns ànims més baixos, atac a la Torre de 9 amb folre i manilles, que van completar amb nervis al tronc, intentant anar-la controlant, amb molta feina en l’encaix de manilles i folre. La més treballada de les quatre d’aquesta temporada. Anotem la 30a. descarregada a Vilafranca de les 101 que ja tenen. En tercera ronda i després de la pujada d’ànims amb un castell que els dona vida, van decidir fer el 3 de 8, per recuperar sensacions per dalt del tronc. El vuitè de la temporada. Cap contratemps. Donat que la diada es va allargar, per un parell d’aturades i la colla volia fer un assaig del quatre de deu, van decidir no fer un quart castell i anar directes a pel pilar de sis, de fet estava previst fer-ne dos simultanis, però la caiguda del tres ho va impedir. Amb segon d’estrena aquesta temporada a plaça pilar completat solvent.

Com ja s’havia anunciat,  un cop acabada l’actuació van fer una prova de 4 de 10 amb folre i manilles, un dels objectius per Sant Fèlix, fins el pis de quints, per anar tastant el folre ample i adonar-se’n que queda molt per fer.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van marxar de plaça amb bona cara i plens de confiança per la seva Festa Major. Van descarregar la seva tercera clàssica de 8 de l’any, amb la Torre de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8, tots ells solvents.

Els Tirallongues de Manresa es van prendre molt seriosament la seva estada a Vilafranca, on van actuar per darrer cop el 2013, però al costat dels verds, com ja hem dit no ho feien des de tots sants de 1997. Van dur fins a la capital del Penedès el quatre de vuit, que van descarregar amb solvència i una calma de colla gran. Van arrodonir la seva millor diada de l’any amb el 5 de 7 amb l’agulla i la Torre de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: