Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany no ha pogut ser pels Xicots, que s’han quedat sense castell de 9

El primer castell de la diada s’ha fet esperar, però era lògica l’espera amb la tensió per quadrar el peu d’un castell de 9 pisos per part dels Xicots.

A un quart de quatre de la tarda ha començat a pujar. Però han hagut de desmuntar el peu. Han tornat a intentar el 3 de 9 amb folre i han tornat a desmuntar-lo. Passant ronda.

Així han estat els Castellers de Vilafranca els primers en anotar-se un castell desmuntat. Ha estat el 3 de 9 amb folre que han resolt amb comoditat i pensant ja en el 3 de 10 per Sant Fèlix.

Tot seguit ha estat el torn de la Colla Jove, que tornava per Festa Major, després de no fer-ho els dos darrers anys. Obrien amb el seu repte principal, el 3 de 7. Castell que no descarregaven des del 2015 i que ha quedat en intent quan s’han col·locat els dosos, la canalla s’ha fet enrere.

La primera ronda ha acabat a tres quarts de quatre amb un sol castell.

 

La segona ronda ha començat amb més serenor per part dels Xicots. Han afrontat el quatre de 8, castell que enguany dominen i que han descarregat amb molta facilitat. Enguany fa 20 anys del primer 4 de 8 carregat pels Xicots, una colla que des d’aquell any ha mantingut el nivell de 8 pisos.

Per la seva banda els Verds han fet el 4 de 9 amb folre a la segona ronda. Castell que també ha pujat amb serenitat i pensant en el de 10 pisos per Sant Fèlix, però amb una col·locació estranya de la cassoleta, l’anxaneta ha baixat per la mateixa rengla per on havia vingut.

I la Colla Jove ha tornat a intentar el 3 de 7, i ha passat el mateix que en la primera ronda, amb la canalla que per indecisió ha decidit tirar avall el castell.

A la tercera ronda els Xicots han tornat a provar el 3 de 9. En aquesta ocasió l’han tirat amunt, i sense arribar a col·locar el pis de sisens han manat baixar-lo i s’ha desgranat, amb una rebregada al folre. Una caiguda sense conseqüències.

Eren les quatre i vint minuts de la tarda. Aquesta hora ha fet replantejar els castells als Castellers de Vilafranca que finalment han descartat la Torre de 9 i ha optat per la Torre de 8 amb folre per completar els tres castells.

Per la seva banda la Jove ha descartat els castells de set pisos, i ha fet en tercera ronda el Quatre de sis amb l’agulla, que han descarregat.

La Diada de Vigílies és, com Sant Fèlix, una diada de sis rondes per completar tres castells. D’aquesta manera els Xicots han començat la quarta ronda completant el seu segon castell, que ha estat el 3 de 8, que ha pujat bé, però que s’ha hagut de lluitar per descarregar-lo.

Els Verds han fet a la quarta ronda 3 pilars de cinc alhora, pilars que han fet possible que els Castellers acabessin aquí la diada.

La colla Jove ha fet a la quarta ronda el Tres de 6 amb l’agulla.

Els Xicots han marxat de plaça amb tres castells descarregats, perquè han fet la Torre de 7 a la cinquena ronda.

La Jove amb dos castells descarregats ha donat per acabada la seva actuació i la diada ha acabat gairebé a les cinc de la tarda amb els pilars de comiat dels Xicots i la Jove.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: