Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds obren la nova vinateria-restaurant de Cal Figarot dirigida per Dani Olivella

El president, el cap de colla i el vicepresident de l’Àrea de Patrimoni dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, Toni Bach i Josep Anton Bernaus, acompanyats per el xef vilafranquí

Tots quatre estan molt contents de com ha quedat i esperen que es converteixi en una referència i una alternativa a Vilafranca per menjar, beure o prendre una copa de vi. Segons Badell estan “treballant perquè sigui un èxit” i insisteix que és un espai “obert a tothom”.

El nou espai ha incorporat molta fusta per donar-li caliu i està decorat amb fotografies de la colla. No només les imatges dels castells històrics, sinó que també mostra fotos de detalls, d’altres d’antigues, algunes realitzades amb mòbil i cartells i records dels viatges per tal de “mostrar tothom”.

Toni Bach ha recordat que aquesta segona fase de les obres tenen per objectiu orientar Cal Figarot cap a l’enoturisme i la zona de restauració és un element molt important.

La nova vinateria-restaurant està dirigida pel xef vilafranquí establert als

Estats Units, Dani Olivella, que ha remarcat que és “cuiner i de la colla des de fa molts anys”.

Olivella, que compta amb un equip que estarà al peu del canó, ha explicat que l’objectiu ha estat dissenyar un espai més gastronòmic i que no només serveixi a les necessitats de la colla.

El restaurant servirà cuina catalana amb productes de proximitat i els vins són tots catalans, un 80% dels quals del Penedès.

Olivella, que anirà i vindrà dels Estats Units a Vilafranca, ha confessat que sempre havia somiat tenir un restaurant a casa.

Dani Olivella ha explicat que al setembre presenta als Estats Units un llibre sobre cuina catalana i li ha promès a l’Alcalde que això farà que almenys vinguin mil americans cada any a Vilafranca.

L’obertura del restaurant és la primera inauguració de la 2a fase de les obres de Cal Figarot, iniciada aquest hivern.

La junta ha prioritzat que tots els industrials que treballen en les obres siguin de la colla, com han destacat tant Bernaus com Badell.

Abans de Festa Major, Bernaus ha avançat que també obriran l’entrada i la sala de pas de la planta baixa.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: