Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Minyons de Terrassa obriran la Diada de Sant Fèlix 2018

L’auditori del Vinseum ha acollit aquest dilluns l’acte del sorteig d’ordre d’actuació de la Diada de Sant Fèlix i de la diada de vigílies.

L’acte, presentat pel cronista casteller Pep Ribes, s’oferia en directe per Penedès TV, i servia també per apuntar en quin moment es troben les colles que hi participaran.

Respecte al sorteig de Sant Fèlix i com ja va passar l’any passat, la sort va anar a parar a mans de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El seu cap de colla, Albert Martínez, va rebre el mocador groc que amagava el número 1, que li permetia decidir l’ordre d’actuació i va optar per que la Vella actués  en segona posició. Això implica, seguint l’ordre de la posició intercalat a plaça, que els Minyons de Terrassa seran els encarregats d’obrir la diada, segona serà la Vella, en tercer lloc actuarà la Colla Joves, i tancaran  rondes els Castellers de Vilafranca.

Albert Martínez explicava que actuar segons és la millor opció per la seva colla, perquè dona temps a que tothom sigui a plaça.

Per la seva banda el cap de colla dels Castellers de Vilafranca treia ferro al fet de ser últims. Recordava que ja els ha passat diverses vegades en els darrers anys i no els ha anat tant malament.

Conegut l’ordre es va iniciar un espai de tertúlia amb els quatre caps de colla, en la que Pep Ribes intentava arrencar alguna informació destacada respecte a les previsions per la diada.

La Vella com sempre críptica. El seu cap de colla no va donar gaires pistes, però va deixar clar que, com sempre, vindran a donar-ho tot.

Per part dels vilafranquins, Toni Bach,  apuntava que els castells que es volen fer per Sant Fèlix no es preparen en quatre dies i que hi ha la feina feta, malgrat les caigudes de les darreres setmanes.

Bach no descarta l’objectiu inicial de fer el 3 i el 4 de deu per Sant Fèlix.

Per part de la Colla Joves, el segon cap de colla, Jaume Galofré, reconeixia que la Torre de 8 neta és un castell que tenen segur i volen acompanyar d’altres construccions de gamma extra, com podria ser la Torre de 9 sense manilles.

Per part dels Minyons el co-cap de colla Arnau Boada assegurava que s’ha fet molta feina en els darrers dies que espera es pugui veure per Sant Fèlix.

Abans de la Diada de Sant Fèlix els tres caps de colla de les colles locals, Toni Bach dels Castellers, Quico Murillo dels Xicots i Albert Hill de la Jove, van participar en el sorteig de la diada de vigília.

El dia 29 els Xicots de Vilafranca seran els primers en actuar, els Verds segons i tancaran la Colla Jove. La diada de Sant Ramon, el 31 d’agost, es farà a l’antiga i no hi ha ordre d’actuació.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: