Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Falcons de Vilafranca han ofert una gran actuació a Sant Quintí amb l’escala de 10

Els Falcons de Vilafranca han ofert una gran actuació a Sant Quintí amb l’escala de 10

Després d’un darrer assaig que va aixecar força dubtes, els Falcons de Vilafranca van recuperar sensacions aquest dissabte amb la clàssica actuació de Sant Quintí de Mediona.

A Sant Quintí hi actuen ininterrompudament des de 1973, fet que ha portat a la colla falconera ha ser considerada un element propi de la Festa Major quintinenca. La jornada va començar amb el tradicional cercavila pels carrers de la vila, en la que ja van aixecar una escala de 9, una piràmide drets de 4, una torreta, un castell, un pilar de 4 caminat, a més de diversos pilars de 3 i ventalls.

Finalment tots els balls arribaven a la Plaça de la Vila, en la que els Falcons van actuar en segon lloc darrere dels bastoners, que celebren enguany el 200 aniversari de la primera referència escrita del ball. És en aquesta plaça, on els Falcons han aconseguit grans fites, que la colla va transformar els dubtes en seguretat, descarregant amb solvència l’escala de 10, la pira 6×5 i un pilar de 5 aixecat per sota clavat. L’endemà la colla vilafranquina es desplaçava a Urús, localitat situada a la Cerdanya. Allà l’actuació va ser més modesta, amb el pilar de 5 aixecat per sota, l’escala de 8, la pira 5×5,

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: