Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Diables reivindiquen la llibertat d’expressió

A la una i deu minuts del migdia el Ball de Diables començat l’acte sacramental, uns versos que enguany compleixen 50 anys tal i com els coneixem avui dia, íntegrament en català.

Desprès han començat els versots satírics amb una primera referència a l’1 d’octubre, les votacions, els cops de porra de la policia i les reixes de la presó.

També s’han fet ressò del gran nombre de polítics a presó acusats de corrupció, a també d’un membre de la família reial, pels qui han demanat, amb sarcasme, que els alliberin.

D’altra banda no han faltat referències a aniversaris festamajorencs, els de les Panderetes, Panderos, Capgrossos i també dels 50 anys de ball parlat en català dels Diables.

No ha faltat tampoc un vers sobre el conflicte dels llaços grocs.

També hi ha hagut un vers reivindicant la lluita contra les agressions sexistes i per la igualtat, en el que hi ha participat les tres dones membres del Ball de Diables.

No s’han lliurat dels versos els polítics locals. Tot recordant que l’any vinent hi haurà eleccions. Tots han sortit rebent, en especial l’alcalde, Pere Regull.

També han rebut les colles castelleres. La Jove, però també els Verds i els Xicots, de qui han dit que no volen anar a les processons.

Com sempre han tingut vers els administradors. En aquest cas els diables han fet baixar el Xavier Aranda, exmembre del ball, i li han demanat que els ajudés a llegir-lo. L’administrador ha acabat encenent una carretilla amb una samarreta dels Noia d’hoquei patins posada.

I com era d’esperar també ha rebut la pregonera, Jordina Biosca, a la que han retret que no parlés de Vilafranca en el pregó.

Han acabat amb judici als Diables per fer apologia d’un referèndum il.legal, i han fet una reivindicació de la llibertat d’expressió.

I han acabat amn un nñumero musical versionant “Freedom” d’Aretha Franklin.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: