Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diada Castellera de La Bisbal torna a ser exigent per als Castellers de Vilafranca

Els verds van tornar a dur quatre castells de nou a La Bisbal però la caiguda del Pilar de 8 amb folre i manilles, els complica una mica més una temporada amb massa ensurts.

La plaça de la Bisbal es una plaça dura i exigent. No en va, des de l’any 1990 només trobem una temporada, el 2007, amb tots els castells descarregats en la diada del 15 d’agost. Dimecres una vegada més la forta calor o els temps morts entre peus desmuntats, va fer que mantenir la concentració fins el final en aquesta jornada fos una dura prova.

Els Castellers de Vilafranca van tornar a demostrar el seu domini amb la Torre de 9 amb folre i manilles, castell d’inici de la diada, que van completar de bones maneres per cinquena vegada aquesta temporada. La caiguda del passat dissabte però, els va obligar a baixar una marxa i van optar pels dos castells de 9 bàsics. En segona ronda es van desfer del 3 de 9 amb folre amb nervis, tot recordant la caiguda del dissabte anterior. Cap contratemps per apuntar-s’hi el desè. Van tancar la ronda de castells amb el 4 de 9 amb folre, el cinquè de l’any, amb novetats a la part baixa , que també es va mostrar nerviós però sense perillar. Els vilafranquins van apostar fort a la ronda de pilars amb el de 8 pisos, malgrat que la diada s’havia allargat en excés. Un pilar força maco fins a carregar però amb el quart massa abocat endavant.  A la baixada, una sacsejada el va fer acabar perdent pels pisos inferiors. Una nova ensopegada dels verds a només 3 dies del plat fort, la Diada del 70è aniversari de la colla. A veure com es resolen les possibles baixes.

Les dues colles dels Xiquets de Valls van apostar fort, cadascú en la seva mesura en la diada bisbalenca. La Colla Vella dels Xiquets de Valls es va anotar la millor diada vista mai a La Bisbal, amb el 5 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i agulla carregat, el 9 de 8 i el Pilar de 7 amb folre.

Per la seva part la Colla Joves Xiquets de Valls va enlluernar la plaça amb una Torre de 8 fantàstica, la primera vista mai a La Bisbal i la quarta descarregada del seu historial, que van fer després d’un intent desmuntat. No obstant el gran castell, va ser l’únic destacat, ja que van tornar a deixar clares les seves mancances, que hauran de solucionar d’aquí a Sant Fèlix. Van desmuntar un fluix 5 de 9 amb folre i van descarregar el 3 de 9 amb folre al segon intent. Van sortir de plaça amb 2 castells. Al final va recuperar el Pilar de 6 que va descarregar, després de diverses caigudes consecutives.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: