Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tanquen al Catllar i l’Arboç, la seva posada a punt per S. Fèlix

Dues actuacions amb els mateixos castells de nou, però sense el castell de deu, que al final s’ha descartat a l’Arboç, després de desmuntar el peu en dues ocasions.

Aquest cap de setmana els Verds han tirat de prudència i han hagut de bregar amb les circumstàncies, on Vella de Valls i Jove de Tarragona, han estat autèntics protagonistes. No estem acostumats a veure els Castellers de Vilafranca sense possibilitat de rèplica en una plaça castellera per igualar o millorar els seus registres. Però toca, com es ve dient fa dies toca abaixar el cap per tornar-lo a aixecar. La segona part de temporada serà una altra història. Una història que els Verds ja volen canviar aquest proper dijous en el dia més important de l’any per qualsevol vilafranquí o penedesenc, la diada de Sant Fèlix.

Dissabte al Catllar, plaça històrica del Tarragonès els vilafranquins van marxar amb els tres castells de nou, que ja havia mostrar a La Bisbal i la diada del 70è. Aniversari. Van obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre, per deixar en la segona la Torre de 9 amb folre i manilles, castell que van haver de traballar de valent, sobretot a les manilles que no es van trobar còmodes. Van tancar la diada amb el 4 de 9 amb folre. També van anotar-se, una bona notícia, el Pilar de 6, que retrovaben en aquesta diada i en el qual estrenaven enxaneta.

Aquest migdia a l’Arboç, una de les places penedesenques on els de Vilafranca han fet castell de deu, han repetit els castells de dissabte. La diferència ha estat que han obert de Torre de 9 amb folre i manilles, la vuitena de l’any, que amb un molt bon peu ha mantingut bona presència en tota l’execució. En segona ronda, han decidit anar a pel 3 de 10 amb folre i manilles, de fet amb desmuntat dos peus, que no els deixava convençuts. La consigna era clara, el tres només pujaria si era 100 per 100 fiable. L’han deixat de banda i han acabat la diada descarregant el seu vuitè 4 de 9 amb folre, i el tretzè 3 de 9 amb folre, tants com van fer en tot l’any 2017.  Ambdós castells agafat amb les manilles del castell de deu i el tronc que els haurà de defensar.

S’arriba a Sant Fèlix sense arriscar, des de la caiguda del castell de nou a Cal Figarot i del pilar a La Bisbal, i donant castells a la canalla que els tocarà ser herois. Dijous a per totes. Segurs els 3 de 10 amb folre i manilles i la Torre de 8 sense folre. El 4 de 10 agafa volada.

De les diades del Catllar i l’Arboç destacar el 4 de 9 sense folre descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el primer de l’any i el més matiner, fet al Catllar. Quart any que la Vella el descarrega seguit, el novè de la colla. Per l’altra banda de plaça la Colla Jove Xiquets de Tarragona que es va anotar el primer 4 de 9 amb folre i l’agulla de la seva història el primer dia que el portaven a plaça. Tercera colla del món casteller que descarrega aquest castell, després de verds i rosats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: