Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Capgrossos han presentat una renovació total del seu vestuari

Els Capgrossos de Vilafranca celebren 50 anys, i aprofitant l’efemèride van plantejar a administradors i al Consell de la Festa Major la conveniència de renovar el seu vestuari.

Un vestuari que es va presentar públicament aquest dijous, a la sortida de Goigs, davant del Palau Baltà. De fet els Capgrossos van sortir ballant de dins del Palau Baltà, mostrant una imatge renovada que millora clarament la seva indumentària.

Un roba que ressalta les característiques de cada personatge.

També s’ha volgut aportar un vestuari més treballat, amb brodats a mà.

L’acte de presentació va ser presidit pels cinc administradors. Amb una plaça de Jaume I a l’expectativa, es va fer un passi de models, amb la lectura d’un text de la dissenyadora del vestuari, Blanca Farré.

La dissenyadora explicava que s’ha volgut reforçar les característiques de cada personatge i donar més equilibri al conjunt del grup. La Roseta i l’Humbert com a pagesos, amb brodats de motius florals i colors torrats i verds. I la Zingarela i el Canyamàs com a una parella jove vinguts d’Andalusia, amb guarniments al·lusius al món dels cavalls.

Les dues parelles van ballar públicament amb el nou vestuari aquest dijous, acompanyats dels aplaudiments del públic que omplia la plaça.

El regidor de Cultura i president del Consell de la FM, Raimon Gusi, va fer el discurs d’agraïment i cloenda d’aquest acte organitzat i sufragat per la Regidoria.

El dia de Sant Fèlix de 1968 l’Acadèmia de Tastavins de Sant Humbert va fer entrega a la vila de dos capgrossos. Eren la Roseta i l’Oriol, que més endavant es va dir Humbert. Els van dissenyar i construir Manuel Baró i Sebastià Pérez.

Un any més tard, s’hi van afegir la parella de gitanos, sense un nom. No va ser fins el 1993, que amb un concurs escolar van rebre el nom de Zingarel·la i Canyamàs.

A més de la presentació del vestuari, durant tota la tarda el Ball dels Capgrossos va organitzar activitats adreçades al seu públic més fidel. A la plaça de la Vila van organitza tallers d’estampació de mocadors, l’elaboració d’un mural, i jocs tradicionals per a tots els nens i nenes.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: