Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dues tasses de cafè i els seus plats són l’obsequi que acompanya el programa de la festa major

Aquest dimarts al matí, poc després de les nou, ja eren moltes les persones que esperaven a la plaça de la Vila l’inici de la capta de la festa major de Vilafranca.

A dos quarts de deu, els cinc administradors encenien cinc coets per anunciar el seu començament i els grallers interpretaven el toc de castells. Poc després els primers compradors descobrien el programa de la festa major, acompanyat del seu obsequi, el programa de mà i l’estampa de Sant Fèlix, obra de Sílvia Grau. El programa i l’obsequi venen empaquetats com un pastís. Un cop s’obre la capsa, que és vermella amb uns dibuixos de la festa major, hi trobem el regal: dos plats i dues tasses de cafè amb els dibuixos que ha fet la gent de L’Espiga amb l’empresa Giny Comunicació per construir tota la imatge gràfica de la festa. L’administrador Xavi Aranda mostrava el programa tot destacant que el caire social hi té un pes important, ja que conté testimonis d’usuaris i usuàries de les fundacions L’Espiga i Mas Albornà al voltant de la festa major de Vilafranca.

Per la seva part, el dissenyador Raimon Gumà, de Giny Comunicació, explicava que l’embolcall del programa ve a ser una metàfora de que la festa ja està preparada i llesta per a ser gaudida. Gumà destacava que els dibuixos de la capsa que conté el programa i el regal, així com els de la portada i la contraportada del programa de mà, estan fet pels cinc administradors.

Moltes persones adquirien ja a primera hora el programa a la paradeta dels administradors a la plaça de la Vila, on també s’hi pot trobar la resta de marxandatge; però la comitiva de la capta tot just iniciava la feina. Repartits en tres grups, administradors, exadministradors, col·laboradors i setrilleres escoltaven les instruccions dels responsables de cada grup abans de començar un recorregut per dur el programa a totes les cases.
Entre les setrilleres, segurament de les més petitones, hi havia un grup d’amigues de Rítmica. La Laia i la Maria ens explicaven que era el seu primer any a la capta i que tenien molt clara la feina.

Durant el matí, la comitiva recorre els carrers més cèntrics de Vilafranca.
Durant la tarda, les parades de la capta es fan a tres places de tres barris diferents. Al Poble Nou hi haurà parada al Parc del Tívoli; al barri de Sant Julià es farà parada a la Plaça de la Sardana i al barri del Molí d’en Rovira la parada se situarà a la Plaça Vilanova. En els tres casos hi haurà activitats pel públic familiar i presència d’alguns dels balls de la Festa Major. Activitats que començaran a les sis de la tarda i s’allargaran fins a quarts de nou. També hi haurà parada a la Plaça de la Vila per la tarda.

El segon dia, la capta visita algunes residències d’avis i, a la tarda, hi ha parades a la Barceloneta, l’Espirall, Les Clotes i La Girada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: