Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Divendres el món de la sardana expressarà suport als presos polítics ballant dalt del campanar

Els organitzadors també volen que s’ompli l’entorn de la basílica de petites rotllanes d’un màxim de 12 balladors.

Aquest proper divendres, 24 d’agost i dintre de la programació d’actes de la Festa major de Vilafranca, l’Associació de Veïns de Sant Julià i la seva “Secció Escola de Sardanes”, han organitzat a la sortida dels goigs a Sant Felix, la ballada d’una sardana groga dalt del campanar de la basílica de Santa Maria i alhora omplir d’anelles tot el voltant de la mateixa.

Aquest dimarts es feia el darrer assaig dels balladors que estaran dalt del campanar. Havien d’assajar, sobretot l’alçada dels braços, perquè sigui ben visible des de a baix. Els organitzadors també volen que s’ompli l’entorn de la basílica de petites rotllanes d’un màxim de 12 balladors.

És un acte amb doble reivindicació, per demanar llibertat i justícia per als presos polítics i exiliats i també perque es declari la sardana com Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. A altres indrets de Catalunya també s’han organitzat ballades grogues, però la originalitat de Vilafranca és fer-ho dalt del campanar.

Divendres a dos quarts de nou del vespre es farà la rebuda dels participants i col·locació de les Anelles sardanistes i voluntaris a la ballada.

A un quart de deu de la nit aproximadament a la sortida dels goigs, davant l’entrada del Palau Baltà, es farà la interpretació a càrrec dels “Musics per la Llibertat” de Vilafranca del seu repertori habitual. Al finalitzar, es col·locaran junt amb els musics d’arreu de Catalunya que acompanyen voluntàriament per interpretar les sardanes que es ballaran. Hi ha la previsió d’uns 40 músics que tocaran les sardanes ¨Nosaltres decidim¨ ,  ¨Bell Penedès¨, i s’acabarà amb ¨La Santa Espina¨ de germanor i ¨Els Segadors¨.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: