Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Brussel·les ha aprovat la compra de Freixenet per part de l’empresa alemanya Henkell

Aquest dilluns la Comissió Europea ha aprovat la compra per part de Henkell, filial de vins escumosos d’Oetker Group, del 50,6% de les accions de Freixenet.

Com informava el diari La Vanguardia, l’empresa alemanya hauria pagat uns 220 milions d’euros per la compra del 50% de les accions. També assenyala que la Comissió considera que l’activitat de les dues companyies que operen en el sector dels vins escumosos és complementària geogràficament i no veu risc per una possible falta de competència en els països on operen totes dues. Així, Brussel·les conclou que la fusió no afectarà la competència en el sector perquè en aquests mercats ja hi ha diversos competidors alternatius.

Segons publica el digital Expansión, aquest dimarts s’ha procedit a la compra. Abans, però, el president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer Sala, ha ampliat el seu accionariat, de manera que ell i el seu nebot, Josep LLuís Bonet, controlen l’altre el 50% de Freixenet.

També aquest dimarts s’ha aprovat la constitució del nou consell d’administració de Freixenet. Fins ara tenia 12 membres i a partir d’ara estarà integrat per 5 persones. Està encapçalat per dos copresidents, Josep Lluís Bonet i el director general d‘Oetker, Albert Christmann. Els altres membres del consell son Demetrio Carceller, president de Damm, Pere Ferrer Noguer i Andreas Brokemper, vocal de la direcció de Henkell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: