Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest mes d’agost els Falcons de Vilafranca han viatjat al País Basc

Aquest mes d’agost els Falcons de Vilafranca han viatjat al País Basc

Els Falcons es van desplaçar al País Basc, per actuar a dues poblacions molt properes a Sant Sebastià, a més de Gernika.

Com ja es tradicional a mitjans d’agost, quan hi ha moltes localitats de la demarcació de Guipúscoa que celebren festes locals, els Falcons de Vilafranca es van desplaçar al País Basc, per actuar a dues poblacions molt properes a Sant Sebastià, a més de Gernika. Era la segona vegada d’aquesta temporada que la colla falconera viatjava a terres basques, després d’una primera estada a finals de juny, amb diverses actuacions aquell cop per l’àrea de Biscaia.

El passat 14 d’agost van actuar a la localitat d’Aduna, on van aixecar l’escala de 9, la pira 5×5, la piràmide drets de 4, el castell i la torreta, entre d’altres. L’endemà els vilafranquins es van desplaçar a Zizúrkil. Davant mateix de l’església els Falcons van plantar el pilar de 5 net, l’escala de 9 o el castell amb agulla.

Quedava només la darrera actuació, la que es va fer el dijous 16 d’agost a Gernika. Era la tercera vegada consecutiva que els vilafranquins trepitjaven aquesta localitat biscaïna, i com sempre va estar carregada d’emotivitat. Sobretot pel seu inici, en la que els vilafranquins comparteixen espai amb una coral local, que interpreta, entre d’altres peces, una versió de l’estaca de Lluís Llach en eusquera, i el cant dels Segadors, al que s’afegeix la delegació vilafranquina. Posteriorment s’iniciava un cercavila per diverses places i llocs emblemàtics de Gernika.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: