Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest estiu l’església de Sant Francesc se suma a les visites a la Cripta de Santa Maria

L’oferta per conèixer el patrimoni cultural i religiós de Vilafranca s’amplia en aquests mesos d’estiu, amb un seguit de visites conduïdes per voluntaris de la Parròquia.

A les ja habituals visites que es poden fer els dissabtes al matí a la Basílica de Santa Maria i en especial a la cripta on hi ha l’obra escultòrica del Sant Enterrament, de Josep Llimona; enguany s’hi ha sumat la possibilitat de visitar també l’església de Sant Francesc, i el seu claustre.
En ambdós casos les visites les condueixen voluntaris de la parròquia que volen ajudar a donar a conèixer aquest patrimoni de la vila. En el cas de la cripta, les visites es poden fer els dissabtes des de les 11 del matí i fins a 2/4 de 2 del migdia. Com explica la Mariana Pérez, una de les voluntàries, és una visita que atreu força gent i fins i tot alguns dies s’han superat les 500 visites.
L’origen dels visitants és divers, i a banda de persones de diferents punts de Catalunya i l’estat espanyol, també hi ha visitants de la resta d’Europa.
En el cas de l’església de Sant Francesc l’objectiu principal com explica Olga Alarcón és oferir la possibilitat que qui vulgui pugui entrar i visitar-la i per exemple veure el retaules de la Mare de Deu i Sant Jordi. També hi ha la possibilitat de visitar el Claustre de Sant Francesc.
La propera oportunitat per visitar aquest espai de l’església de Sant Francesc serà el dissabte 11 d’agost a les 11 del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: