Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aleix Milà exposarà el seu nou treball, Addicte, a la Torras i Bages

L’artista i fotògraf Aleix Milà prepara una nova exposició que mostrarà la seva època d’addicte, quan consumia grans quantitats de cocaïna.

Milà va començar a consumir ocasionalment als 16 anys i s’hi va acabar enganxant. Als 32 anys la droga “era com l’aigua” per a ell i va arribar a una “situació límit”. Amb l’ajuda del Dr. Roger Callao i l’equip del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències s’ha desenganxat i segons explica, l’art ha estat clau en aquest procés.

Ara, amb 34 anys i net, explica que la creació artística i el procés de desintoxicació han avançat en paral·lel.

Drogues i creativitat van sovint molt lligades, com ha explicat Roger Callao, metge especialista en addicions del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències de Vilafranca. El Dr. Callao recorda que molts artistes de finals del segle XIX eren consumidors de substàncies addictives.

Quant al procés de desintoxicació de l’Aleix Milà, ha explicat que va ser complex perquè volia que deixés les drogues, però “no volia espatllar la seva creativitat” i va costar trobar el tractament adequat.

El Dr. Callao afegeix que l’addicció és una malaltia crònica i que per ensortir-se’n cal voluntat per part del pacient.

A Addicte, Milà mostrarà 11 peces fotogràfiques en format còmic en les quals no falta l’humor i el seu treball de transferències que plasma en troncs d’arbre, fusionant les seves fotografies i les anelles dels arbres.

Addicte es podrà veure a la Biblioteca Torras i Bages del 3 al 15 de setembre. Aquesta serà la segona vegada que Aleix Milà mostra la seva obra a la biblioteca vilafranquina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: