Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

A l’estiu cal reforçar les mesures de seguretat a la llar i no explicar que marxem de vacances

Tancar portes i finestres i no explicar a les xarxes que marxem, son alguns dels principals consells de seguretat per l’estiu.

Els períodes de vacances acostumen a comportar mobilitat, i que les persones marxin del seu habitatge habitual durant uns dies. Un període també que pot ser aprofitat per els lladres per entrar en aquesta habitatges buits. Per tal de mirar de minimitzar el risc, des de Mossos d’Esquadra es donen cada estiu un seguit de consell bàsics que no per reiteratius deixen de ser importants.
Com explica el sots cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Àlvar Piñol, un dels primers consells és no fer públic a través de les xarxes socials que marxem o que som de vacances.
D’altra banda, Piñol també recorda que a casa cal tenir els accessos a l’habitatge controlats, tant quan sortim com quan estem a casa. Així, remarca que és important tancar la porta d’entrada amb doble tomb de clau, i recordar també tancar la porta del garatge així com qualsevol altre accés com poden ser les finestres. Col·locar baldes per assegurar portes i finestres és una altra bona opció.
Finalment, en cas de ser fora de l’habitatge durant uns dies, és interessant mirar de tenir un amic, familiar o veí que s’hi pugui acostar per exemple per buidar la bústia i que no doni la sensació que l’habitatge està buit durant massa dies.
Finalment també es recomana no deixar al contestador automàtic cap missatge en què es dedueixi que som fora. Es pot activar el desviament de trucades per poder respondre sempre. Així mateix és convenient que disposar d’un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model ja que facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

10:30
De festa
Festa Major d'hivern dels Monjos / Aplec de Sant Pau
11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: