Dimarts, 16 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

A l’estiu cal reforçar les mesures de seguretat a la llar i no explicar que marxem de vacances

Tancar portes i finestres i no explicar a les xarxes que marxem, son alguns dels principals consells de seguretat per l’estiu.

Els períodes de vacances acostumen a comportar mobilitat, i que les persones marxin del seu habitatge habitual durant uns dies. Un període també que pot ser aprofitat per els lladres per entrar en aquesta habitatges buits. Per tal de mirar de minimitzar el risc, des de Mossos d’Esquadra es donen cada estiu un seguit de consell bàsics que no per reiteratius deixen de ser importants.
Com explica el sots cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Àlvar Piñol, un dels primers consells és no fer públic a través de les xarxes socials que marxem o que som de vacances.
D’altra banda, Piñol també recorda que a casa cal tenir els accessos a l’habitatge controlats, tant quan sortim com quan estem a casa. Així, remarca que és important tancar la porta d’entrada amb doble tomb de clau, i recordar també tancar la porta del garatge així com qualsevol altre accés com poden ser les finestres. Col·locar baldes per assegurar portes i finestres és una altra bona opció.
Finalment, en cas de ser fora de l’habitatge durant uns dies, és interessant mirar de tenir un amic, familiar o veí que s’hi pugui acostar per exemple per buidar la bústia i que no doni la sensació que l’habitatge està buit durant massa dies.
Finalment també es recomana no deixar al contestador automàtic cap missatge en què es dedueixi que som fora. Es pot activar el desviament de trucades per poder respondre sempre. Així mateix és convenient que disposar d’un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model ja que facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.

Enquesta

La tàctica que fa més favor a l'unionisme és la de…

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
02:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
02:30
Diades castelleres
El Vendrell - Santa Teresa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: