Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La verema avança amb la collita de les varietats primerenques

La verema ha començat amb les varietats chardonnay i pinnot noir i es preveu que acabi a mitjans d’octubre amb la parellada.

Ja fa uns dies que s’han començat a collir les varietats de raïm primerenques, el chardonnay i el pinnot noir, a les vinyes de l’Alt Penedès. La verema no s’ha avançat enguany després de tres anys en què la sequera va obligar a començar a collir fins i tot al mes de juliol. Les pluges de l’hivern i la primavera han contribuït a recuperar la normalitat del calendari però també han generat problemes sanitaris. La principal amenaça ha estat el míldiu, un fong que s’haurà de continuar controlant, ja no tant per l’afectació sobre el raïm sinó sobre la planta. Ho explica el viticultor i membre de la comissió permanent del sindicat Unió de Pagesos Josep Marrugat.

Les varietats més sensibles al míldiu han estat el macabeu i l’ull de llebre. I les vinyes més joves també s’han pogut veure afectades. També caldrà estar alerta a la malura, especialment si vénen més pluges.

Pel que fa als preus, encara no estan tancats però, segons Marrugat, rondaran els 50 cèntims.

Les actuals condicions fan augurar una verema que s’esplaiarà en el temps fins a mitjans d’octubre. Després de la collita del chardonnay i el pinnot noir per a cava d’aquests dies vé la collita d’aquestes mateixes varietats per a vins tranquils per obtenir un grau superior. Ara es començaran a collir el macabeu i el xarel·lo. Després les varietats negres ull de llebre, merlot i cabernet i, finalment, la varietat blanca parellada.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

11:45
Vilafranca opina
Festival EVA 2019
12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, diumenge
12:30
Musical
Coral Laroc - Notes amb art

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: