Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La verema avança amb la collita de les varietats primerenques

La verema ha començat amb les varietats chardonnay i pinnot noir i es preveu que acabi a mitjans d’octubre amb la parellada.

Ja fa uns dies que s’han començat a collir les varietats de raïm primerenques, el chardonnay i el pinnot noir, a les vinyes de l’Alt Penedès. La verema no s’ha avançat enguany després de tres anys en què la sequera va obligar a començar a collir fins i tot al mes de juliol. Les pluges de l’hivern i la primavera han contribuït a recuperar la normalitat del calendari però també han generat problemes sanitaris. La principal amenaça ha estat el míldiu, un fong que s’haurà de continuar controlant, ja no tant per l’afectació sobre el raïm sinó sobre la planta. Ho explica el viticultor i membre de la comissió permanent del sindicat Unió de Pagesos Josep Marrugat.

Les varietats més sensibles al míldiu han estat el macabeu i l’ull de llebre. I les vinyes més joves també s’han pogut veure afectades. També caldrà estar alerta a la malura, especialment si vénen més pluges.

Pel que fa als preus, encara no estan tancats però, segons Marrugat, rondaran els 50 cèntims.

Les actuals condicions fan augurar una verema que s’esplaiarà en el temps fins a mitjans d’octubre. Després de la collita del chardonnay i el pinnot noir per a cava d’aquests dies vé la collita d’aquestes mateixes varietats per a vins tranquils per obtenir un grau superior. Ara es començaran a collir el macabeu i el xarel·lo. Després les varietats negres ull de llebre, merlot i cabernet i, finalment, la varietat blanca parellada.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

21:30
Pica lletres
Escola Sant Josep A (Vilafranca) - Institut Milà i Fontanals A (Vilafranca)
22:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
22:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M Soler

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: