Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La verema avança amb la collita de les varietats primerenques

La verema ha començat amb les varietats chardonnay i pinnot noir i es preveu que acabi a mitjans d’octubre amb la parellada.

Ja fa uns dies que s’han començat a collir les varietats de raïm primerenques, el chardonnay i el pinnot noir, a les vinyes de l’Alt Penedès. La verema no s’ha avançat enguany després de tres anys en què la sequera va obligar a començar a collir fins i tot al mes de juliol. Les pluges de l’hivern i la primavera han contribuït a recuperar la normalitat del calendari però també han generat problemes sanitaris. La principal amenaça ha estat el míldiu, un fong que s’haurà de continuar controlant, ja no tant per l’afectació sobre el raïm sinó sobre la planta. Ho explica el viticultor i membre de la comissió permanent del sindicat Unió de Pagesos Josep Marrugat.

Les varietats més sensibles al míldiu han estat el macabeu i l’ull de llebre. I les vinyes més joves també s’han pogut veure afectades. També caldrà estar alerta a la malura, especialment si vénen més pluges.

Pel que fa als preus, encara no estan tancats però, segons Marrugat, rondaran els 50 cèntims.

Les actuals condicions fan augurar una verema que s’esplaiarà en el temps fins a mitjans d’octubre. Després de la collita del chardonnay i el pinnot noir per a cava d’aquests dies vé la collita d’aquestes mateixes varietats per a vins tranquils per obtenir un grau superior. Ara es començaran a collir el macabeu i el xarel·lo. Després les varietats negres ull de llebre, merlot i cabernet i, finalment, la varietat blanca parellada.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: