Divendres, 19 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Viticultors del Cava inicia la campanya electoral amb l’objectiu de mobilitzar els viticultors

El primer acte de la campanya per a les eleccions al Consell Regulador de la DOP del Cava de la coalició Viticultors del Cava tenia lloc dimecres al Castell de Sant Martí Sarroca.

Aquesta candidatura unitària, formada per Unió de Pagesos, JARC i Viticultors del Penedès, ja es va presentar fa cinc anys, però com que va ser la única no va caldre celebrar eleccions al Cens B. Enguany, però, es presenten dues candidatures més: Coop Cava Requena i APAG Extremadura ASAJA.

Un dels candidats de Viticultors del Cava, el Joan Pascual, defensa que la candidatura unitària funciona perquè els dona “una sola veu” al Consell. El Cens B compta amb 3 dels 6 vocals dels viticultors, en representació dels titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats  de transformació.

Quant a les dues noves candidatures, Pascual considera que van a “defensar els interessos de la seva zona”.

Els reptes que es plantegen en aquest nou mandat al Consell del Cava són molt grans i encara que la candidatura Viticultors del Cava aglutina diferents sensibilitats, afirmen tenir un únic objectiu: la protecció de la Denominació d’Origen com a òrgan regulador del sector i fer de paraigües dels interessos dels viticultors.

Un altre dels candidats de Viticultors del Cava, el Jaume Domènech, explica que un dels reptes d’aquests propers anys és la potenciació dels caves premium, projecte al qual donen suport perquè acabarà repercutint en el preu del raïm.

Expliquen que representen la “continuïtat” i que “no van contra ningú”. El seu lema de campanya és “Seguim defensant tots els viticultors del cava”.

Antoni Borràs, el 3r candidat de Viticultors del Cava, reconeix que el repte en aquestes eleccions és mobilitzar els viticultors catalans perquè votin.

Les eleccions al Consell Regulador de la DOP Cava se celebren el proper 26 de juliol i al Cens B, al qual es presenta Viticultors del Cava, són cridats a votar prop de 2.950 viticultors.

 

 

 

 

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Copa Penedès TV
Vilafranca vermell - Arboç
21:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: