Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Julià recorda en el marc de la festa del barri les persones que van impulsar l’Associació

Es va voler recordar els 40 anys de la inauguració de la Plaça de Sant Julià, però també les persones que ja uns anys abans treballaven per desenvolupar les associacions de veïns.

La festa del barri de Sant Julià tenia aquest any un significat especial, bàsicament per que entre les activitat hi havia inclosa una que volia retre un homenatge a les persones que van constituir la que va ser primera associació de veïns de Vilafranca i que es va concretar també amb la construcció de la plaça de Sant Julià.
L’actual president de l’Associació, Lluís Montaner, explicava que el 15 de juliol de 1978 es va inaugurar la plaça; però que el reconeixement que volien fer anava més enllà d’aquest fet i volia recordar totes les persones que a nivell individual van lluitar des de l’any 1973 per tirar endavant la lluita veïnal.
Després vindrien les associacions del Molí d’en Rovira, Poble Nou, l’Espirall i Les Clotes.
Un dels parlaments va ser el de Ramon Font, un dels impulsors de la lluita veïnal per aconseguir la plaça, i que va recordar que aquesta i la creació de l’Associació de Veïns van anar del bracet. Des de l’any 1973 van iniciar els contactes amb l’Ajuntament per demanar un espai verd i de lleure al barri. L’any 1976 es va acabar assolint l’Associació de Veïns, i després l’acord entre ajuntament i propietari dels terrenys per tal de fer-hi una plaça enlloc de blocs de pisos.
Aquesta va ser un dels actes més emotius d’aquesta festa del barri de Sant Julià d’aquest 2018, que ha tingut a banda els actes habituals com ara balls, concerts, havaneres entre altres. Una festa que des de l’Associació consideren que ha funcionat bé, però que també van polint any a any per tal d’adaptar-la als canvis que es van produint i al gust dels veïns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: