Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les postes de sol al campanar de Santa Maria, un clàssic de l’estiu a Vilafranca

Ja fa més de 20 anys que es fan per descobrir el que és un dels edificis més simbòlics de la capital de l’Alt Penedès, tant per la posició que té a la vila com per la seva pròpia història.

Les visites al campanar de Santa Maria tenen una llarga trajectòria en el context de visites que es fan a Vilafranca relacionades amb el turisme cultural. S’organitzen des de l’Oficina de Turisme de Vilafranca cada temporada d’estiu: comencen el mes de juny i acaben a mitjans d’octubre. Es programen en un horari que coincideixi amb la posta de sol, ja que un dels seus principals atractius és poder estar a un dels edificis més alts de Vilafranca observant com cau el sol al Penedès.

Tal com explica una de les guies, la Sònia Garcia, es tracta d’una visita d’una hora de durada que permet gaudir de les vistes i descobrir també les característiques del propi campanar.

La visita s’inicia amb una explicació general de l’església de Santa Maria i els elements més singulars del lateral, continua dirigint-nos a l’entrada del campanar i realitzat un recorregut per les antigues dependències d’aquest característic edifici: la sala de l’Ángel Penell; la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de las campanes i que actualment ocupa rellotge d’engranatges de l’any 1929; la sala de las campanes religioses i finalment la terrassa de las campanes horàries on la visita acaba, coincidint amb la posta de sol, amb una degustació d’una copa de vi.

L’empresa encarregada de dinamitzar aquesta proposta d’oci és Tríade Serveis Culturals. El seu responsable, Josep Anton Pérez, apunta que Vilafranca va ser la primera ciutat a programar les visites a un campanar. Pérez també apunta que és una bona opció cultural per a locals i per a visitants.

Per poder gaudir d’aquesta experiència, cal fer una reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: