Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vilanovina Miriam Artigas exposa la seva obra “Fer Nit” a la Sala dels Trinitaris

L’exposició compta amb 14 obres de collage en què l’artista treballa amb diferents materials i una obra pintada a l’oli.

El passat divendres al vespre, l’artista Miriam Artigas presentava el treball que ha estat fent durant tot el darrer any i que es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins el proper 29 de juliol. Amb aquesta obra, Artigas vol fer un símil entre la nit fosca i el paper en blanc, tot fent referència al procés de fer neteja. D’aquí el títol, Fer Nit.

La Miriam Artigas, reconeix que també té el significat de treballar a les fosques, sense saber on anem.

L’exposició compta amb 14 obres de collage en què l’artista treballa  amb diferents papers, escuma, cotó, cordes, roba, filferro, plàstic i pintura acrílica i, una altra obra pintada a l’oli. Únicament hi ha aquesta peça tota ella de pintura a l’oli, “Reparant el blau”; és l’única on el  color agafa tot el protagonisme. A la resta d’obres, el color ve donat pel material, o bé està treballat com si estiguéssim a punt de perdre el color. La darrera part de l’exposició, anomenada “Quaderns de vetlla”, és un treball fotogràfic basat en una escenografia creada amb paper i pintura a l’oli. Artigas treballa sobretot el concepte de fragilitat.

La inauguració de l’exposició anava a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi i, tot seguit, la mateixa Míriam Artigas va llegir el poema que inicia l’exposició, Fer nit amb l’acompanyament d’una peça musical, a càrrec de la violoncelista Anna Artigas, inspirada en alguna de les obres exposades. Per finalitzar i ajudar a mirar les obres, es van llegir algunes notes del diari de treball de l’autora, format per poemes seus i fragments de lectures significatives mentre s’elaborava tot el treball exposat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: