Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove de Vilafranca actuarà per Festa Major amb la voluntat de fer-hi castells de 7

Els de la camisa blau cel volen tornar a portar castells de 7 a la plaça de la Vila per Festa Major, i podrien fer-ne les primers proves en les properes setmanes.

La Jove ha confirmat a través d’un comunicat que, tal i com ja es va comunicar als Administradors a finals de juny, participarà en els actes tradicionals i diades castelleres de la Festa Major 2018. La Jove ha estat dos anys absent, el 2016 perquè va aturar les actuacions per manca de nivell tècnic i el 2017 per decisió pròpia al considerar que s’estava en procés de recuperació i no era convenient. Enguany, la colla ha considerat que s’havia de tornar a plaça per Festa Major i intentar recuperar els castells de 7, que no assoleixen des de l’any 2015.
En la tertúlia castellera d’aquesta setmana, el representant de la Colla Jove, Jaume Falgueras, apuntava que volen treballar aquestes setmanes amb intensitat els castells de 7, i que una primera prova la podien fer en la sortida que tenen programada a primers de mes a Besiers, a França.
Falgueras també remarcava que els fa molta il·lusió tornar a participar a la Festa Major.
En segon lloc, a finals de maig la colla va fer una proposta als Administradors i al Consell de la Festa Major per intentar recuperar, els pilars caminant, des de la plaça de la Vila a la plaça Jaume I o a l’inrevés.
La Jove considera que en altres poblacions castelleres on s’ha recuperat aquest acte el resultat ha estat un veritable èxit i compta amb una gran seguiment per part del públic i dels castellers. La resposta del Consell de la Festa Major ha estat que enguany era molt just poder recollir la proposta i ha instat a treballar-la més a fons.
Finalment, dir que la Colla Jove, novament ha ofert el seu nan per a la Festa Major dels petits. El nan va ser creat l’any 2015 i tan sols va sortir aquell any per festa major. El 2016 i 2017, malgrat estar cedit a l’Ajuntament per via d’un conveni per a que pogués sortir per la FM dels petits, finalment no va sortir. Enguany, coincidint amb el retorn de la colla a la Festa Major, la Jove ha demanat al servei de cultura que torni a ballar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: