Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major del Pla del Penedès reafirma la consolidació dels balls folklòrics al municipi

Una novetat enguany ha estat la creació del Ball de Panderos.

Com és tradició, el darrer cap de setmana de juliol se celebra la festa major del Pla del Penedès. Tot i que els actes centrals estaven concentrats en el passat cap de setmana, dies abans ja s’havien fet actes previs, sobretot relacionats amb l’esport. Els plats forts arribaven divendres 27 de juliol amb la tronada d’inici de Festa Major, la cercavila infantil i el sopar popular. A la cercavila infantil participaven el Ball de Diables, així com la resta de balls populars del Pla i seguien un recorregut més curt que el dels adults, començant a la plaça Cal Fàbregues i acabant a l’Ajuntament.

Ja entrada la nit, es portava a terme el cercatasques que cada vegada aglutina més gent.

Dissabte va ser el torn dels grans. Durant la tarda es va celebrar la cercavila d’adults amb la participació del Ball de Diables del Pla, els bastoners, les panderetes, els panderos, els pastorets i la colla gegantera, així com els grallers del poble. Una novetat enguany ha estat la creació del Ball de Panderos.

Pels gegants del Pla, aquest any era una cercavila emotiva i és que fa només 2 mesos van perdre un dels seus membres i fundador de la colla. Van ballar amb pancartes que deien “Sempre amb nosaltres”.

Després de la cercavila d’adults tenia lloc el Ball Parlat “La temptació infernal dels sants Abdó i Senén” a la plaça de l’Església. La jornada va acabar amb l’empalmada a càrrec de Dj Hurtu i Xaranga Ho Peta.

Diumenge tenia lloc un altre dels actes destacats de la festa, l’escenificació dels versots del Ball de Diables. Durant aquest acte, i pràcticament a les acaballes de la festa 2018, l’alcalde del Pla del Penedès, Santi Soler, va aprofitar per fer un balanç del tot positiu destacant la importància de que s’hagin consolidat els balls populars i, sobretot, de que estiguin protagonitzats per gent del poble.

Dilluns encara hi va haver algun acte de Festa Major amb les tradicionals havaneres, l’espectacle Bona Gent de Quim Masferrer i el castell de focs que posava el punt i final a les festes d’aquest 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: