Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Colla Jove actuarà a la Catalunya Nord i a França

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca viatjarà a Osseja (Catalunya Nord) el 5 d’agost i a Béziers (França), el dia 11. Han refermat també que actuaran a la Festa Major, on volen fer castells de 7.

Així, el 5 d’agost, la Jove actuarà a la Festa Catalana d’Osseja, prop de Llívia. Serà una actuació diumenge al migdia però que continuarà amb un dinar conjunt i una visita cultural per la tarda.
Però el plat fort serà el cap de setmana següent, quan la Jove es desplaçarà el dissabte 11 d’agost a Besiers on participarà a la fira que es fa en aquest municipi, i que es visitada cada any per més de 700 mil persones. La principal actuació castellera tindrà lloc en un passeig del centre de la ciutat, conjuntament amb d’altres entitats catalanes. A la tarda vespre, es participarà de la festa i el diumenge al matí hi haurà un petit cercavila pel centre històric, on es faran alguns castells en indrets emblemàtics.
La colla espera omplir dos autocars per cadascuna d’aquestes sortides i encara disposa d’algunes places disponibles.
D’altra banda, la Jove confirma que, tal i com ja es va comunicar als Administradors a finals de juny, participarà en els actes tradicionals i diades castelleres de la Festa Major 2018. La Jove ha estat dos anys absent, el 2016 perquè va aturar les actuacions per manca de nivell tècnic i el 2017 per decisió pròpia al considerar que s’estava en procés de recuperació i no era convenient. Enguany, la colla ha considerat que s’havia de tornar a plaça per Festa Major i intentar recuperar els castells de 7, que no assoleixen des de l’any 2015.
En segon lloc, a finals de maig la colla va fer una proposta als Administradors i al Consell de la Festa Major que consistia en intentar recuperar, d’alguna manera, els pilars caminant, des de la plaça de la Vila a la plaça Jaume I o viceversa. La Jove considera que en altres poblacions castelleres on s’ha recuperat aquest acte el resultat ha estat un veritable èxit i compta amb una gran seguiment per part del públic i dels castellers. La resposta del Consell de la Festa Major ha estat que enguany era molt just poder recollir la proposta i ha instat a treballar-la més a fons.
Finalment, dir que la Colla Jove, novament ha ofert el seu nan per a la Festa Major dels petits. El nan va ser creat l’any 2015 i tan sols va sortir aquell any per festa major. El 2016 i 2017, malgrat estar cedit a l’Ajuntament per via d’un conveni per a que pogués sortir per la FM dels petits, finalment no va sortir. Enguany, coincidint amb el retorn de la colla a la Festa Major, la Jove ha demanat al servei de cultura que torni a ballar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: