Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Bombolla de la Martina rebrà el 0,7% dels beneficis de la Festa Major de Vilafranca

Ho van anunciar aquest dimarts, els 5 administradors de la més típica a la l’oficina store de La Caixa, ubicada a la plaça de Sant Joan.

La Martina és una nena que pateix una malaltia metabòlica minoritària anomenada Homocistinuria amb Acidúria Metilmalónica (CblC). Per poder tirar endavant necessita molta medicació. Els infants que pateixen aquesta malaltia presenten un retard psicomotor i una lesió òptica severa, però la Martina té una afectació més greu perquè no va ser diagnosticada a temps. En el moment que van saber que la seva filla tenia una malaltia minoritària, la Maria i el Toni, lluiten per donar-la a conèixer i per reivindicar que es destinin més recursos en investigar aquest tipus de patologies. Per aquest motiu van crear un blog, labombolladelamartina.com on expliquen el dia a dia de la nena i tots els avenços que va fent. El pare de la Martina, Toni Rafecas, confessava que estaven sorpresos amb el donatiu i que servirà per ajudar a la seva filla i a altres infants que també la pateixen.

Per part dels administradors, el Dani Saumell explicava que volien escollir algun projecte proper i que el cas de La Bombolla de la Martina el coneixien els 5 administradors.

La Caixa és per sisè any consecutiu l’entitat que vehicula aquests donatius privats. El director de l’oficina store de Vilafranca, Jonatan Romero, explicava que tenen partides locals que es destinen a projectes inclusiu i que la Festa Major hi encaixa molt.

L’any passat es van recaptar al voltant de 6.000. L’objectiu d’enguany és el d’igualar o superar aquesta quantitat.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: