Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’11a edició de Els Juliols de la UB a Vilafranca aborda la sostenibilitat

Al llarg d’aquesta setmana, Vilafranca és la seu d’un dels 40 cursos de l’Escola d’Estiu Els Juliols de la Universitat de Barcelona.

El vi sempre és l’eix vertebrador d’aquest curs que se celebra per onzena vegada i aquest estiu té com a lema Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat.

Cada tarda, 28 alumnes combinen les classes teòriques amb tastos i visites a cellers. Enguany hi ha un 60% d’estudiants que acaben el grau o el màster, però també força viticultors i enòlegs o wine lovers.

Miquel Agustí Torres va obrir el curs, aquest dilluns, explicant el projecte de Bodegues Torres per combatre el canvi climàtic. També hi ha participat Josep Maria Albet d’Albet i Noya que ha presentat el projecte La vinya experimental amb varietats resistents i autòctones adaptades al canvi climàtic que aquesta verema marcada per l’alta incidència dels fongs “està donant resultats espectaculars”. Aquesta és només una de les millores d’aquestes noves varietats ….

La sessió d’aquest dimarts es completava amb un tast de vins de la Catalunya Nord a càrrec de Víctor Jiménez de La Vinícola, a la mateixa capella de Vinseum.

Propers i alhora desconeguts, els vins de la Catalunya Nord representen un mosaic de terrers, micro climes i varietats que Jiménez va descobrir, posant especial èmfasi en el cultiu de vins ecològics i biodinàmics.

El curs de Els Juliols de la UB a Vinseum també inclou ponències sobre les noves formes de turisme, les eines de treball de les DO i visites a la Finca Parera, on el viticultor Ruben Parera els farà una visita-tast, acabant aquest divendres amb una visita a caves Gramona de la mà del seu enòleg Jaume Gramona.

 

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: