Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junqué: “Des de Vilafranca es poden canviar coses, fent polítiques públiques transformadores”

La vilafranquina Marta Junqué, politòloga i consultora per institucions públiques, ha coordinat el llibre Ciutats sense por. Guia del moviment municipalista global.

El llibre recull l’experiència d’aquest moviment municipalista que engloba pobles i ciutats “sense por”, que esdevenen el lloc des d’on defensar els drets humans, la democràcia i el bé comú.

La guia, que dijous passat presentava al claustre de Sant Francesc a iniciativa de Vilafranca en Comú, és fruit de la col·laboració de més de  140 alcaldes, regidors i activistes de tot el món.

Ciutats sense por conté assaigs que expliquen el paper del municipalisme en afrontar els principals reptes globals, explica com muntar una candidatura municipalista i transformar les maneres de fer política i mostra exemples de polítiques públiques transformadores que s’estan implementant a nivell municipal arreu del món.

En aquest sentit, Junqué afirmava que des de Vilafranca també es poden canviar les coses. A títol d’exemple, Junqué parlava de l’acollida del vaixell d’Open Arms a Barcelona o la recent creació de l’elèctrica municipal, Barcelona Energia.

La guia Ciutats sense por acaba amb un directori de 50 plataformes municipalistes referents de tot el món i un epíleg de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, titulat “Transformar la por en esperança”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: