Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots organitzen dissabte la quarta Fira del Bestiar

Els Xicots de Vilafranca organitzen dissabte al matí una nova edició, la quarta, de la Fira del Bestiar “El Firal”, a la plaça Milà i Fontanals.

Com en les anteriors ocasions, s’hi recrearà un mostra de bestiar tal com es feien cent anys enrere. En aquesta cas hi haurà un tancat on es podran veure cavalls i també conills. Serà entre les 11 del matí i les 2 del migdia. També hi haurà una mostra de productes naturals, s’organitzaran jocs principalment per a adults, i també hi haurà una mostra de vins naturals, amb parada de Cal Cols de Can Rossell, Can Sendu de Sant Pere Molanta i altres vins artesanals que encara no es comercialitzen i que es podran tastar a la Fira en primícia.

D’altra banda, un grup de membres de la colla castellera oferirà a partir de les 12 del migdia una representació teatral d’època, en què recrearà diverses escenes que s’hi van donar l’any 1936. En concret, dalt de l’escenari s’hi veuran passatges de l’Escola Conservadora, de l’Escola Republicana, de l’Alçament militar, de la Recerca dels opositors, El Blindat i el Retorn de les colònies. Els diàlegs s’han basat en la documentació històrica aportada per l’historiador vilafranquí Raimon Soler i en les vivències personals explicades per alguns veïns de la plaça i dels seus voltants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: