Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca volen estrenar el 3/8 dissabte a la Festa Major de La Granada

Tot just abans de l’actuació es descobrirà una placa per commemorar el 4 de 9 amb folre que els Xicots van descarregar la Festa Major de l’any passat a La Granada.

Aquest dissabte a la tarda en el marc de la Festa Major de La Granada torna a haver-hi diada castellera. Enguany repeteixen els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Cugat, que ja van ser-hi l’any passat; i com a tercera colla hi haurà els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
L’Ajuntament de La Granada acollia dilluns al vespre la presentació de la diada i el sorteig de l’ordre d’actuació amb la presencia dels caps de colla. El sorteig va comportar que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau obrin plaça, en segon lloc actuarien els Xicots de Vilafranca i tancarien plaça els Castellers de Sant Cugat.
Pel que fa a les previsions de cara a la diada, el co-cap de colla dels Xicots Quico Murillo comentava que el principal objectiu és estrenar el 3 de 8. Un castell que aniria en segona ronda després de la torre de 7 i abans del 4 de 8.
Els Xicots esperen que la diada de La Granada serveixi de punt d’inflexió per afrontar la segona part de la temporada.
L’alcalde de La Granada, Diego Díez de los Rios, destacava l’aposta que han fet per recuperar i mantenir la diada castellera al municipi. Lamentaven que moltes s’havien perdut fa alguns anys, però que era important poder-les anar recuperant.
La diada s’iniciarà a les 6 de la tarda, però abans s’ha previst des de l’ajuntament un acte de reconeixement als Xicots de Vilafranca per haver estat els primers en descarregar a La Granada el 4 de 9 amb folre. Un castell que van completar en la festa major de l’any passat. Per tant, a 2/4 de 6 de la tarda de dissabte es descobrirà una placa en recordatori d’aquesta efemèride.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: