Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els taxistes de Vilafranca se solidaritzen amb els de Barcelona i fan serveis mínims

Com ha passat a molts altres indrets del país, també a Vilafranca ha acabat tenint repercussió la vaga del taxi iniciada fa uns dies a Barcelona.

Segons fonts de l’Associació del Taxi de Vilafranca, estan en serveis mínims. És a dir que tot i que hi ha presència de taxis a la parada central de la plaça de l’Estació de Vilafranca només es fan transports per l’entorn del Penedès i no es viatja a Barcelona, excepte que si es tracta d’un trajecte urgent, sol·licitat des de l’emissora central del taxi, situada a la Gran Via de la Ciutat Comptal.

Des de Vilafranca es lamenten determinades actuacions que perjudiquen al col·lectiu de taxistes de tota la vida, gent que ha hagut de pagar una llicència amb un cost molt elevat, i que està molt controlada amb el taxímetre, els mòduls i el pagament trimestral dels impostos. Lamenten que es pugui permetre el desplegament de competència deslleial que no té les obligacions ni del taxímetre no dels mòduls.

A més des de la perspectiva del Penedès també hi ha la queixa que, mentre les noves plataformes poden fer-ho, a ells no se’ls permet carregar gent a hotels de Barcelona o a les estacions de l’AVE.

A Vilafranca actualment hi ha 25 llicències de taxi en actiu i al conjunt de la comarca de l’Alt Penedès en són un total de 53. De fet és una comarca pionera en l’organització col·lectiva a nivell comarcal.

Recordem que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va posar en marxa el  mes de gener d’aquest any l’Àrea conjunta del servei del taxi per la que 25 dels 27 municipis de la comarca es van posar d’acord per gestionar i ordenar el sector. La iniciativa dóna cobertura legal als 53 taxistes amb llicència de la comarca perquè puguin agafar i deixar clients legalment a qualsevol municipi.

Actualment es treball perquè la normativa d’aquesta àrea pugui regular l’actuació d’empreses que poguessin suposar competència deslleial.

De moment el col·lectiu del taxi a Vilafranca dona suport als taxistes de Barcelona i es mostra solidari amb tot el que està passant.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: