Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tornen a descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles a Vilanova

A més del castell de deu, que els verds portaven per tercer any a la plaça vilanovina, van recuperar el 5 de 9 amb folre i van fer centenària la Torre de 9 amb folre i manilles

Vilanova i la Geltrú va estar una vegada més d’enhorabona el passat dissabte. Per tercer any consecutiu pot presumir de ser plaça de 10. L’espectacular 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca, segon que descarreguen a la diada de Festa Major a la capital del Garraf, així ho certificava. Uns Castellers de Vilafranca que van donar un cop d’autoritat en el seu inici d’any més auster, descarregant d’una tacada 4 castells de gamma extra, 3 d’ells d’estrena.

Els Verds van obrir plaça amb la Torre de 9 amb folre i manilles, castell que dominen a plaer. Cal dir que els verds duien a plaça un peu força important que va ajudar i molt a fortificar el folres. Una torre ferma de baix que es va carregar amb solvència i que no va passar mai per moments complicats a la baixada. Fins i tot per celebrar l’efemèride es van permetre el luxe de fer-li una figuereta. Completaven la tercera d’aquest any i la que en fa 100 descarregada del seu historial. Primer gamma extra al que una colla li posa 3 xifres i que en 24 temporades els Verds no han deixat mai de coronar, una altra fita històrica.

I tal com havien promès a segona ronda el 3 de 10 amb folre i manilles, matiner com les dues darreres temporades. Una posada en escena ràpida i ben encaixada va ajudar a carregar un castell de 10 amb molta solvència, treballant però no al límit. Mica en mica va començar a tenir problemes d’encaix per baix però el tronc s’anava mantenint. Bona feina de quarts i manilles per no perdre’l i sumar així el primer castell de 10 del curs de la colla i de les places, el tretzè descarregat del historial del Verds.

Seguint els plans i l’orgull de colla gran a plaça, el 5 de 9 amb folre, la súper catedral que els de Vilafranca no portaven a plaça des de Tots Sants de 2014. I es va notar, ja que el van haver de treballar de valent a la baixada. Salvades totes les dificultats el 5 de 9 folrat tornava a ser de color verd. El porten poc a plaça com el de 8, però quan ho fan l’efectivitat es alta. Com el castell de 10 també el tretzè de la colla. Una gran diada no podia acabar de cap altra manera que no fos amb el pilar més gran, el de 8, que estrenaven a plaça aquest 2018. Ràpid ben lligat i preciós. Primera gran diada de l’any i 25a. vegada que els Castellers de Vilafranca executen 4 castells de gamma extra en una actuació. Els Verds sempre hi son i sempre responen.

Però no només els verds van anar a totes, ja que la Colla Jove Xiquets de Tarragona, des de fa uns anys també colla convidada, va fer una impressionat jornada, completant per segon any seguit el 5 de 9 amb folre a la plaça vilanovina i estrenant com els verds, el pilar de 8 amb folre i manilles, al que van sumar també el 9 de 8 i el 3 de 9 amb folre. Per la seva part la colla local dels Bordegassos va retrobar-se amb el 3 de 8 descarregat per sumar junt amb el 4 de 8 i la Torre de 7, una clàssica de castells de vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: