Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca fan de Lloret de Mar, a la Selva, plaça de castells de 9

Els verds, que només havien actuat a Lloret de Mar els anys 1974 i 1992, van completar el 3 de 9 amb folre. Entretinguda tarda castellera acompanyats de Marrecs de Salt i Castellers de l’Alt Maresme.

Els de Vilafranca s’havien proposat dur un castell de nou fins a la població de la Selva i se’n van sortir. Van estrenar la seva 45a. població on han aixecat castells de 9, de les 80 existents, la 2a. a comarques gironines, després de Figueres 2011.

Van ser els encarregats d’obrir aquesta primera gran diada de castells a Lloret  i ho van fer amb la Torre de 8 amb folre, agafada ja en forma de castell de 9, que si no passa res estrany estrenaran emmanillada al Pla de la Seu de Tarragona dissabte vinent. Ben definida i sense problemes al tronc, que va necessitar d’una mica més de brega a la baixada, per la seva execució un pèl lenta. La setena de la temporada. Tot seguit van atacar el 3 de 9 amb folre, podent ajuntar el peu necessari. El tres que duia alineació amb canvis, ja que estava pensat per rodar la part de terços i quarts del que ha de ser el 5 de 9 folrat i amb debuts a la part alta d’un sisè i un dos. El resultat va ser un bon tres, que com havia passat amb la torre, només va necessitar una mica més d’esforç a la baixada, sobretot a la rengla. Sigui con sigui, Lloret va viure el seu moment de glòria, amb castell de 9, on per cert hi pujava el lloretenc Toni Bach, cap de colla dels verds. Sisè 3 de 9 descarregat de la temporada, que aniran rodant. Van tancar la seva ronda de castells amb un ben definit 4 de 8, amb debut també al pom de dalt, que no els va representar complicacions. La millor jornada viscuda a la Selva, la van completar amb el seu sisè pilar de 6 de l’any, efectiu com sempre. Diada còmoda i dosi d’optimisme per encarar dissabte vinent la important diada a Tarragona.

Els Marrecs de Salt, la colla gironina que no havia actuat mai a Lloret, tenien clares les seves intencions, treure el peu de l’accelerador d’un inici d’any on han anat a totes, amb l’èxit del castell de 9 i el fet que no hi eren tots. Per això van apostar pels dos castells bàsics de 8, el 3 i el 4, que van acompanyar del 5 de 7.

Precisament el 5 de 7 va ser el gran castell de la colla més propera, els Castellers de l’Alt Maresme, ja que van poder completar-lo per primera vegada aquesta temporada, i tercer de la colla, ja que només havien completat dos l’any 2016. Abans havia completat també el 3 i el 4 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: