Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca estrenen plaça de castells de 9 al País Basc

Els Castellers de Vilafranca estrenen plaça de castells de 9 al País Basc

La població d’Orio a Gipuzkoa, va ser dissabte l’escenari de la posada en escena del 3 de 9 amb folre dels Verds en el seu tour per Euskadi

Alegia, Errenteria, Orio, Donostia i Elizondo han estat les poblacions de Gipuzkoa, on els Castellers de Vilafranca han enlairat els seus castells, des de divendres tarda i fins aquest diumenge al migdia. El bagatge de castells no pot ser més profitós, amb nou castells de 8, on cal destacar tres Torres de 8 amb folre, i un castell de 9 pisos, el 3 de 9 amb folre completat a Orio.

Ja el divendres i després de diverses hores de viatge els verds van actuar a les festes patronals d’Alegia, on van enlairar cinc castells. 5 de 7, 3 de 8, Torre de 8 amb folre, 4 de 8 i 4 de 7 amb l’agulla.

Dissabte dia important amb tres actuacions. De matí a Errenteria amb motiu de les festes de Santa Magdalena, els castellers van completar de nou cinc castells. 5 de 7, Torre de 7, 3 de 8, 4 de 8 i 4 de 7 amb l’agulla. L’actuació més destacada del viatge, pel que fa als castells, la van realitzar a Orio, dins de la celebració de la “Fiesta del Besugo al estilo Orio”. Una actuació que els va deixar la Torre de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre, el vuitè de la temporada descarregat,  i el 3 de 7 aixecat per sota. Destacar la primera plaça de castells de 9 a Euskadi i la tercera que aquest any estrenen els Verds, després de Sant Marçal i Lloret de Mar.

Per la tarda de dissabte els Castellers de Vilafranca van exhibir-se com a acte final de la Euskal Label Liga, competició de traineres, al Passeig Nou de Donosti, on van tornar a descarregar castells de vuit. Torre de 8 amb folre, 4 de 8 i 3 de 8.

L’extens programa d’actuacions dels Castellers al País Basc, s’ha tancat aquest migdia a la població d’Elizondo, on s’ha celebrat un dia de solidaritat amb Catalunya. Amb el cansament acumulat els verds han completat castells de set. 5 de 7, 4 de 7 amb l’agulla, Torre de 7 i 3 de 7 amb l’agulla.

Durant el viatge i en totes les actuacions no van faltar pilars amb referència a la llibertat dels presos polítics i amb les senyeres d’Euskadi i Catalunya.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: