Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca estrenen la gamma extra del 2018 a Tarragona

La 9a. Diada del Pla de la Seu de Tarragona, escenari de la primera Torre de 9 amb folre i manilles descarregada aquest any.

La Catedral de Tarragona testimoni d’una llarga diada castellera del Pla de la Seu que convoquen els Xiquets de Tarragona, una bona jornada on les colles convidades Vilafranca i Sants, van anar a pel seu primer gamma extra de la temporada, mantenint l’alt nivell guanyat  des del 2015 en una tarda que enganxa el públic.

Els Castellers de Vilafranca, que repetien al cartell per setè any, arribaven a Tarragona, amb una idea fixe, engrandir la moral de la tropa, assemblar-se més a altres anys tot estrenant la torre de 9 emmanillada. Després de descarregar amb comoditat el seu setè 3 de 9 amb folre, aquest ja amb l’alineació del castell de 10 que volen dur fins a Vilanova el 28 de juliol, van estrenar la torre de 9 amb folre i manilles, que va pujar perfecte i només va necessitar una mica més de feina a la baixada per les manilles, però sempre sota control. Primera de l’any,a dues del centenar completades i cares de satisfacció. van tancar les rondes de castells amb un també ben treballat 4 de 9 amb folre, tot just el tercer de l’any i que no feien des de Berga a finals de maig. Amb ceres noves al tronc, per una alineació que s’anirà repetint. Primera diada amb 3 castells de 9 de l’any superada amb nota. No van marxar sense estrenar també el pilar de 7 amb folre, que enguany ha arribat més tard però amb la seguretat de sempre. Propera parada País Basc, el proper cap de setmana on els verds podrien portar un castell de 9, abans de les exigents diades de Mataró i Vilanova.

Els Castellers de Sants, que també repetien en el cartell tarragoní, van estar a l’alçada del que havien promès portant també per segona vegada, ho van fer el 2016 en aquesta plaça, la torre de 9 emmanillada, que van completar junt amb el 3 i el 4 de 9 amb folre, aquest darrer en un segon intent. Els Xiquets de Tarragona van aprofitar la diada per recuperar confiança i anotar-se un 5 de 8 que no esperàvem. Va completar la diada amb el 3 i el 4 de 8. Una diada que ja és imprescindible en el calendari tarragoní de l’inici de l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: