Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca completen tres castells de nou a Les Santes de Mataró

Repeteixen els castells assolits el primer cap de setmana de juliol a Tarragona, ajornant l’estrena del 5 de 9 amb folre fins a Vilanova

Dinovena temporada consecutiva que a la Diada de Les Santes de Mataró es pot veure castell de gamma extra de la mà dels Castellers de Vilafranca. La Festa Major de la capital del Maresme va tornar a lluir les seves millors gales amb tres colles que juntes des de fa sis anys demostren el seu potencial. Una diada ràpida i inusualment amb poca calor. Un fet també a destacar.

Els Castellers de Vilafranca tenien clares les seves intencions un cop descartada la possibilitat d’estrenar el 5 de 9 amb folre, que es reserven per d’aquí a una setmana i repetir la seva millor diada que ja van fer a Tarragona pel Pla de la Seu. Disposats a seguir fent camí, en un any que han començat al ralentí comparat amb les darreres quatre diades de Santes. Des del 2012 que no hi anaven tan tranquils. Van obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre, de nou amb el tronc i manilles del castell de deu, que va satisfer les expectatives. Novè de l’any descarregat. En segona ronda com estava previst, van completar una bona i còmode Torre de 9 amb folre i manilles. Ben definida i defensada per baix, no van patir per assolir-la. La segona de la temporada i a tant sols una d’arribar a les 100 completades per la colla. Vilanova, si tot va de cara, serà el lloc per fer la centenària. Van tancar la ronda de castells amb el 4 de 9 amb folre, que va pujar bé, carregat solvent però amb baixada tancada, que va fer patir una mica més al pis de quarts. Van saber estar a lloc. Quart de la temporada i repetició de la, de moment, millor diada del 2018. Com no podia ser d’altra manera es van acomiadar amb el segon pilar de set amb folre del curs, que van fer bonic. Dissabte vinent s’ho jugaran tot a Vilanova amb el castell de deu i el 5 de 9 amb folre en cartera. Això promet.

Els Capgrossos de Mataró, van fer els mateixos castells que els Verds, amb l’estrena de la Torre de 9 amb folre i manilles, que per segon any descarregaven per Festa Major. A banda del 3 i el 4 de 9 amb folre, aquest fet a la cinquena ronda, també van desmuntar en dues ocasions el 5 de 9 amb folre que haurà d’esperar. Els Minyons de Terrassa van estrenar el 9 de 8, però van tornar a ensopegar amb la Torre de 9 amb folre i manilles, que com per Festa Major, només van carregar. van completar la diada amb el 3 de 9 amb folre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: