Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els advocats de Puigdemont, Forcadell, Sánchez, Rull i Turull debaten a Vilafranca

Per primera vegada, els advocats Jaume Alonso-Cuevillas, Olga Arderiu i Jordi Pina han participat tots tres plegats en un debat que organitzava l’ANC Vilafranca.

L’ANC de Vilafranca els reunia ahir dimecres al Casal per conèixer de primera mà la situació processal dels presos i exiliats i debatre sota el títol “El sistema judicial contra els líders polítics catalans. Ús i abús dels tribunals espanyols”, coincidint amb l’arribada d’alguns dels presos a Catalunya.

El més mediàtic dels tres advocats, Jaume Alonso-Cuevillas, insistia que l’acostament dels presos era un pas necessari previst per la Llei penitenciària i que suposarà un gran avantatge per als seus familiars i advocats, obligats a desplaçaments de 700 km. per veure’ls.

Justament aquest dimecres prenia possessió la nova Fiscal General de l’Estat i l’ANC i Òmnium feien efectiu el pagament de la fiança de 2,1 milions d’euros imposada pel jutge del Suprem, Pablo Llarena, a exmembres del govern per l’1-O com a garantia davant una possible condemna per malversació.

Respecte les euroordres d’Alemanya i Escòcia, Cuevillas és optimista però recorda que a casa nostra els processaments estan plagats d’irregularitats.

Perseverança i humor no els falta a cap d’aquests tres advocats, que com reconeixia Cuevillas s’han tret el carnet professional d’actor i fan representacions per tota la geografia catalana. Uns “bolos” en els quals no poden desvetllar tots els arguments de la seva defensa perquè com explicava Cuevillas el procés judicial és un gran joc d’estratègia, com una partida d’escacs, i han de preservar el factor sorpresa.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: