Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Secretari d’Habitat Urbà i Territori de la Generalitat vindrà al Penedès per explicar el PTP

Agustí Serra ha acceptat la proposta feta per el president del Consell de Comarcal d’explicar al territori el moment actual en que es troba el Pla Territorial Parcial. Serà a mitjans de setembre.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ho anunciava dijous al migdia després d’explicar que dimecres s’havia reunit amb Agustí Serra, Secretari d’Habitat Urbà i Territori de la Generalitat. La trobada va servir per transmetre-li el neguit generat en alguns sector per les informacions que havien arribat al territori sobre el Pla Territorial Parcial.
Així, Lluch avançava que a mitjans de setembre el mateix Agustí Serra vindria al Penedès per explicar com s’està desenvolupant el Pla Territorial i en quin punt es troba tot el procés.
El president del Consell Comarcal ha remarcat que caldrà un debat a fons sobre el Pla Territorial Parcial del Penedès, però es podrà fer quan hi hagi una proposta ferma sobre la taula. Ara per ara no hi ha encara cap document sobre el què poder discutir, ja que hi ha diferents plantejaments o dibuixos, com per exemple sobre el traçat del Quart Cinturó, en que hi ha 3-4 propostes fetes però cap en ferm.
Sobre el Quart Cinturó, recordava Lluch, que fa molts anys que se’n parla. La proposta actual és diferent al que es plantejava el 2010, quan travessava tota la plana del Penedès, però sempre ha generat un cert rebuig des del territori. Insistia però, que cal ser capaços de trobar una solució dels Penedès .
Lluch ha volgut també recordar que des del Consell Comarcal sempre defensaran el paisatge i el territori del Penedès, i considera que el Pla Territorial Parcial pot ser una bona eina per fer-ho. En aquest sentit ha explicat també que des de fa algunes setmanes funciona a l’ens comarcal una comissió de seguiment del Pla Territorial amb representació de tots els grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: