Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bernat Català i Cèlia Margalef guanyen el 48è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya

Un concert dels guardonats, celebrat diumenge a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer, ha clausurat la 48ena edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya.

Es tracta del veterà concurs organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca, que ha comptat amb 37 participants procedents, a més de Catalunya, d’Alacant, Àvila, Ceuta, Palma de Mallorca, i fins i tot del Regne Unit, Suïssa, Bulgària, la Xina, EUA, Costa Rica i Veneçuela.

Josep Valldosera, president de les Joventuts Musicals de Vilafranca, explicava que en aquesta ocasió hi ha participat un total de 37 aspirants, tots residents a Catalunya.

Els guardonats han estat Bernat Català de Molins de Rei en la categoria Sènior, de 22 a 26 anys; Cèlia Margalef de Vandellós, en la categoria de 18 a 21 anys; Carles Díaz de Badalona, 1r premi en la categoria de 14 a 17 anys, i Mei Shu Sánchez de Vic, 1r premi en la categoria fins a 13 anys.

Segons Valldosera, el jurat va destacar especialment el nivell i la qualitat de la categoria Sènior.

 

Aquest diumenge, els assistents van poder gaudir d’un concert a càrrec dels primers premis de cada categoria que van interpretar Beethoven, Liszt i Chopin. L’acte va començar amb l’actuació de la Coral Laroc de Vilafranca que va interpretar un total de quatre temes entre els que hi havia el clàssic I can’t help falling in love de l’Elvis Presley, una cançó de bres o Amor Particular de Lluís Llach.

Un dels assistents a la festa va ser el regidor de Cultura, Raimon Gusi, que apuntava que es tracta d’un concurs de molt prestigi que pot servir d’estímul pels joves que estudien piano a Vilafranca.

El concurs es va organitzar també amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació Pinnae. Es tracta, a més, de l’únic concurs de piano d’aquest nivell que es fa a Catalunya i hi han passat ja més de 2.800 pianistes.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: