Diumenge, 20 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba la dotzena edició del Vijazz amb un cap de setmana ple de vins, caves i jazz

El festival comptarà amb els representats més influents de la història del gènere que segueixen en actiu amb Ron Carter com a cap de cartell.

Aquest divendres a 2/4 de 7 de la tarda s’inaugurarà el Banc Sabadell Vijazz Penedès que omplirà de gent Vilafranca durant tres dies per a degustar el maridatge de vins i jazz. Enguany la inauguració, a banda d’alcaldes de la comarca i altres institucions, anirà a càrrec de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi.

A nivell musical, la  dotzena edició del festival comptarà amb els representats més influents de la història del gènere que segueixen en actiu, i proposa tres nits imprescindibles per als amants del bon jazz. A més del mític contrabaixista nord-americà Ron Carter, cap de cartell del Vijazz 2018, el saxofonista de Memphis Charles Lloyd serà l’encarregat d’inaugurar el festival. Carter i Lloyd són dues autoritats que han marcat un punt d’inflexió en la història del jazz i que, amb vuitanta anys cadascun, gaudeixen d’una gran vitalitat i mantenen el virtuosisme, l’elegància i la sofisticació de sempre.
A més a més, el cartell musical es completa amb altres figures del jazz internacional com el prodigiós trompetista israelià Avishai Cohen o el virtuós saxofonista de Detroit Kenny Garrett, així com destacades artistes femenines de casa nostra com Eva Fernández, Magnolia i Saphie Welles.

Després de 10 anys consolidant el festival anb concerts de qualitat de la mà de Carles Ocaña, el nou director artístic, Pere Pons, va agafar el relleu l’any passat tot mantenint la qualitat i buscant propostes especials i úniques a Catalunya.

Un altre dels propòsits de Pere Pons a l’hora de programar els concerts del Vijazz és buscar una proposta que agradi als apassionats de la música jazz però també als que no són entesos.

Pel que fa a la Fira de Vins i Caves, aglutinarà més de 40 cellers i bodegues del Penedès. El centre de Vilafranca es convertirà, un any més, en un gran expositor on els visitants podran degustar les darreres novetats vitivinícoles amb tastos clàssics i maridatges delicats.
Des de Tastavins Penedès reivindiquen el festival com una exhibició de la qualitat dels vins i caves del territori demostrant que des del Penedès es pot arribar a tot el món sense perdre els orígens. El Vijazz va acollir l’any passat més de 55.000 persones que van fer més de 75.000 degustacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: