Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana tenen lloc els actes centrals de la festa major dels Monjos

La traca i el pregó de Lluïsa Fontanals han donat el tret de sortida als actes centrals de la festa major de Santa Margarida i els Monjos.

El poble viu els actes centrals de la seva festa major durant aquest cap de setmana, tot i que ja fa dies que els veïns i veïnes estan immersos en una pila d’actes previs que compten amb molta participació.

L’arrencada oficial tenia lloc aquest dimecres al vespre amb la traca d’inici.
Posteriorment tenia lloc el pregó de la veïna Lluïsa Fontanals, molt vinculada a diverses entitats com ara la coral Amics de Penyafel.

Abans de tot plegat, una de les integrants de la comissió de festes dels monjos, l’Emma Mata, explicava que, durant la festa major d’enguany, han volgut recuperar la centralitat de la Plaça Pau Casals per a celebrar-hi molts dels actes del programa.

Per la seva part, l’alcaldessa dels Monjos Imma Ferret desitjava a tothom una bona festa major i posava l’accent en la feinada que suposa organitzar un esdeveniment d’aquest tipus, tot destacant el paper central de la comissió.

El pregó de Lluïsa Fontanals va ser una bona manera d’iniciar la festa tot recordant anècdotes i moments emotius. Ella mateixa destacava, en acabat, la seva relació amb els gegants del poble.

Després del pregó encara hi va haver la representació del ball de gitanes. La festa s’allargarà fins diumenge a la matinada amb multitud de propostes: des dels balls folklòrics, amb novetats destacades com l’estrena del drac petit o el desè aniversari del Ball del Serrallonga, passant per concerts, teatre, festes, activitats infantils i foc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: