Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

6.368 viticultors voten en unes eleccions al Consell Regulador del Cava crucials

Després de cinc anys, demà se celebren eleccions al Consell Regulador de la DOP Cava.

Aquestes eleccions són crucials per al futur del sector i diferents perquè per primera vegada es votarà en 3 dels 4 censos, en els quals a banda de les candidatures catalanes que presenten Viticultors del Cava i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya juntament amb l’Associació Vinícola Catalana, hi ha candidatures de Requena i Extremadura.

Les dues patronals, Institut del Cava i PIMECAVA, han arribat a un acord i no caldrà votar en el cens dels elaboradors, per tant en les eleccions es disputen els vocals dels Censos A, corresponent als titulars d’explotacions vitícoles que són socis de cooperatives o de societats de transformació, Cens B, corresponent als titulars de cellers elaboradors de vi base, i al Cens C, corresponent als titulars d’explotacions vitícoles.

Aquests tres censos representen el sector productor de raïm i de vi base i obtindran una representació de 6 vocals, que juntament amb els 6 vocals dels cellers elaboradors sumen els 12 vocals del Consell de la DOP Cava.

Els 6.368 viticultors cridats a votar demà es repartiran entre 13 taules, 5 de les quals estan al Penedès: 2 al Centre Àgora de Vilafranca, a Sant Sadurní, a Sant Martí Sarroca i a l’Arboç. L’horari de votació és d’ 11 del matí a 6 de la tarda.

 

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: