Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

19 càmeres ajudaran en la lluita contra els incendis forestals a l’Alt Penedès-Garraf

Les 19 càmeres permetran detectar més ràpidament els incendis forestals i agilitar les tasques d’intervenció i extinció, en cas que siguin necessàries.

Aquest estiu, gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Penedès-Garraf, la Federació d’ADF Penedès-Garraf ha pogut ampliar el sistema de vigilància que va posar en marxa l’ADF de Subirats l’any 2016, i que comptava amb sis càmeres. Les 19 videocàmeres actuals permeten visualitzar el conjunt de masses boscoses de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Les càmeres transmeten, per wi-fi i en temps real, les imatges captades al centre de control de la Federació d’ADF, ubicat a Vilafranca, i també al centre de control de Bombers de la Regió Metropolitana Sud i a l’Oficina de Prevenció d’Incendis de la Diputació. En cas necessari, les imatges també es poden visualitzar des de qualsevol dispositiu mòbil.

Aquestes imatges són útils tan per a detectar columnes de fum, com per aportar informació sobre la seva evolució durant els treballs  d’extinció de l’incendi, com explicava Ramon Torrents, president de la Federació d’ADF del Penedès i el Garraf, en la presentació del dispositiu.

La presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Rosa Huguet, ha reivindicat la voluntat de la Mancomunitat d’avançar cap a noves accions que millorin la prevenció d’incendis en el territori i afavoreixin la gestió forestal dels boscos dels 33 municipis que la conformen.

Per la seva part Dionís Guiteras, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, ha felicitat els impulsors del dispositiu per saber adaptar-se als nous temps.

Les càmeres s’han instal·lat a punts estratègics per permetre una visió panoràmica del conjunt de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, disposar de senyal d’Internet, que facilita de manera gratuïta l’empresa col·laboradora del projecte Wifi Penedès, i també disposar d’alimentació elèctrica.

La Federació d’ADF Penedès-Garraf no descarta que els propers anys es pugui ampliar la cobertura, tant per arribar a territoris veïns com per millorar la precisió dels detalls de visió.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: