Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC creu que cal una nova majoria alternativa al govern de Vilafranca, més dialogant

VeC fa balanç dels 3 anys d’experiència a l’Ajuntament, i ressalta l’activitat del grup municipal, amb 42 mocions presentades, més de 200 preguntes orals i per escrit.

També amb la presentació de pressupostos alternatius cada any. Com ha expressat el regidor Ramon Arnabat, en roda de premsa a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca, l’objectiu de l’acció del grup sempre ha estat afavorir la millora del benestar de les persones, l’equitat social i l’empoderament ciutadà. Des de VeC es lamenta que l’acció propositiva i la voluntat de buscar consens s’ha trobat amb una actitud restrictiva del govern de PDECAT-PSC a l’hora d’executar les mocions aprovades.

Per aquest motiu el regidor Toni Peñafiel, amb la mirada a les pròximes eleccions, reclama un canvi de govern.

També s’ha anunciat que VeC presentarà al Ple de dimarts vinent mocions  orientades a completar l’execució de propostes anteriors.

D’una banda, el grup municipal proposarà la creació d’un consell municipal sobre el benestar animal, i de l’altra, la constitució d’una comissió de lectura pública, tal com pertoca per llei a un municipi com Vilafranca.

L’any 2015 l’Ajuntament ja va aprovar mocions presentades per VeC sobre benestar animal i convivència entre animals i persones i sobre biblioteques i lectura pública. Ramon Arnabat lamenta que en l’execució de totes dues “s’ha perdut pel camí la participació ciutadana”.

Una altre cas de dèficit de compliment en la participació ciutadana és la posada en marxa del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, aprovada per unanimitat i pendent d’execució.

 

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: