Divendres, 22 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha acollit una nova edició de la Nit de Vermuts i Licors d’Herbes

Es tracta d’una proposta nocturna per tastar vermuts, licors i combinats a l’aire lliure en el marc del jardí del Molí del Foix.

És un dels actes inclosos dins el Remeiart que té com a objectiu donar a conèixer el lligam entre les herbes amb el vi i amb els licors.  L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, remarcava que la voluntat de l’acte és la de crear un espai d’oci per donar a conèixer productes com el vermut, que estan elaborats a partir del vi.

La vetllada comptava amb la presència d’elaboradors de vermuts i de licors d’herbes  i amb una interessant oferta de cocteleria feta amb vermuts i licors, a la franja nocturna de la vetllada. Un dels elaboradors era el Ferran Vidilla de Vermuts Falset. Vidilla reivindicava el seu producte que té una recepta centenària que combina fins a 120 herbes. També hi havia més l’Iñaki Terrados d’Alicornio Organic Spirits, un basc resident a Galícia, que s’ha especialitzat en l’elaboració de còctels ecològics.

Per tastar els vermuts i licors, els assistents havien d’adquirir uns tiquets al preu de 5 euros, que els donaven dret a tenir un got i 4 tiquets de degustació. A més, també es van establir tiquets de repetició al preu d’1 euro i la possibilitat de poder acompanyar els tastos amb formatges o petits entreteniments gastronòmics.

La Nit de Vermuts i Licors d’Herbes comptava també amb diverses activitats com exhibicions de cocteleria i tallers de còctels per infants, un taller d’elaboració de vermut a càrrec de Lisard Bellod i una Cocktail experience amb formatges artesans a càrrec del Xavier Domènech. A les 10 de nit, va ser el torn d’una de les propostes escèniques més esperades de la jornada: l’espectacle Impro Show a càrrec de la companyia Planeta Impro. Els seus intèrprets, la Mai Boncompte i el José Luis Adserías, explicaven que improvisen a partir d’idees del públic i que per tal que surti bé cal cooperació, escolta i confiança.

El Remeiart va néixer l’any 2011 a Santa Margarida i els Monjos com a projecte de difusió i coneixement de les herbes remeieres impulsat des de l’Ajuntament i fet amb la col·laboració de les entitats i el teixit econòmic local amb l’objectiu de donar a conèixer les herbes des de tots els seus possibles àmbits: salut, benestar, alimentació i botànica, entre d’altres. Els actes, que es faran a diversos espais del municipi, s’allargaran fins al 17 de juny que es farà la tradicional fira al Castell de Penyafort.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

22:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
22:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M Soler
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: