Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha acollit una nova edició de la Nit de Vermuts i Licors d’Herbes

Es tracta d’una proposta nocturna per tastar vermuts, licors i combinats a l’aire lliure en el marc del jardí del Molí del Foix.

És un dels actes inclosos dins el Remeiart que té com a objectiu donar a conèixer el lligam entre les herbes amb el vi i amb els licors.  L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, remarcava que la voluntat de l’acte és la de crear un espai d’oci per donar a conèixer productes com el vermut, que estan elaborats a partir del vi.

La vetllada comptava amb la presència d’elaboradors de vermuts i de licors d’herbes  i amb una interessant oferta de cocteleria feta amb vermuts i licors, a la franja nocturna de la vetllada. Un dels elaboradors era el Ferran Vidilla de Vermuts Falset. Vidilla reivindicava el seu producte que té una recepta centenària que combina fins a 120 herbes. També hi havia més l’Iñaki Terrados d’Alicornio Organic Spirits, un basc resident a Galícia, que s’ha especialitzat en l’elaboració de còctels ecològics.

Per tastar els vermuts i licors, els assistents havien d’adquirir uns tiquets al preu de 5 euros, que els donaven dret a tenir un got i 4 tiquets de degustació. A més, també es van establir tiquets de repetició al preu d’1 euro i la possibilitat de poder acompanyar els tastos amb formatges o petits entreteniments gastronòmics.

La Nit de Vermuts i Licors d’Herbes comptava també amb diverses activitats com exhibicions de cocteleria i tallers de còctels per infants, un taller d’elaboració de vermut a càrrec de Lisard Bellod i una Cocktail experience amb formatges artesans a càrrec del Xavier Domènech. A les 10 de nit, va ser el torn d’una de les propostes escèniques més esperades de la jornada: l’espectacle Impro Show a càrrec de la companyia Planeta Impro. Els seus intèrprets, la Mai Boncompte i el José Luis Adserías, explicaven que improvisen a partir d’idees del públic i que per tal que surti bé cal cooperació, escolta i confiança.

El Remeiart va néixer l’any 2011 a Santa Margarida i els Monjos com a projecte de difusió i coneixement de les herbes remeieres impulsat des de l’Ajuntament i fet amb la col·laboració de les entitats i el teixit econòmic local amb l’objectiu de donar a conèixer les herbes des de tots els seus possibles àmbits: salut, benestar, alimentació i botànica, entre d’altres. Els actes, que es faran a diversos espais del municipi, s’allargaran fins al 17 de juny que es farà la tradicional fira al Castell de Penyafort.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, diumenge
12:30
Musical
Coral Laroc - Notes amb art
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: