Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quatre persones refugiades han explicat la seva experiència a Vilafranca

El comitè català de l’ACNUR ha ofert a Vilafranca un acte de sensibilització sobre les persones refugiades a través de quatre testimonis.

El dia 20 de juny es commemorava el dia internacional de les persones refugiades i, en aquest marc, el comitè català de l’ACNUR, l’agència de Nacions Unides per a les persones refugiades, ha organitzat diversos actes arreu de Catalunya. A Vilafranca, aquest dimarts al vespre tenia lloc una xerrada protagonitzada per quatre persones que han hagut de marxar dels seus països d’origen per diversos motius i que ara viuen a Catalunya sota l’estatus de persona refugiada. L’acte, que tenia lloc al Claustre de Sant Francesc, estava coorganitzat pel Servei d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Des del comitè català de l’ACNUR, la tècnica de sensibilització Patricia Andaluz explicava que, a banda de la crisi del Mediterrani, que ha copsat l’actualitat els darrers anys, hi ha moltes més realitats que obliguen a la gent a fer un desplaçament forçat.

El comitè català de l’ACNUR organitza aquest tipus d’activitats per a sensibilitzar la població. A Vilafranca han ofert diverses xerrades a escoles i instituts, sempre amb la col·laboració d’algun testimoni que explica la seva experiència de vida en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: