Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
L’IRTA i Torres engeguen el projecte ‘Vitis Agrolab’ que impulsa la innovació en la viticultura

L’IRTA i Torres engeguen el projecte ‘Vitis Agrolab’ que impulsa la innovació en la viticultura

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària i Torres posen en marxa el projecte ‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en l’àmbit de la viticultura i poder fer front al canvi climàtic.

Les dues entitats treballaran conjuntament en una finca experimental situada a Juneda, a la província de Lleida, per testar i validar noves tecnologies i productes innovadors que ajudin als viticultors a ser més sostenibles i eficients.

Així ho han acordat Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA, i Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, mitjançant la signatura d’un conveni que potenciarà, durant un període de tres anys, les relacions científiques i tècniques i la transferència de coneixements entre l’institut i el celler.

La vinya experimental que es destinarà al projecte ‘Vitis Agrolab’ és propietat de la Família Torres i té una superfície de prop de 4 hectàrees, que es podria ampliar. Els assajos que s’hi duran a terme permetran, per exemple, obtenir resultats sobre rendiments i qualitat del fruit en funció dels diferents sistemes de conducció dels ceps o estratègies de reg, i mesurar l’estrès hídric de la planta a partir de l’aplicació de tecnologies orientades a una viticultura de precisió.

L’acord també contempla la constitució d’una comissió de seguiment integrada per col·laboradors de l’IRTA i de Família Torres. Els coneixements que resultin d’aquest projecte permetran prendre decisions en l’àmbit de la viticultura en un escenari de canvi climàtic, que és sens dubte el repte més gran a què s’enfronta actualment el sector del vi.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

16:30
Esport base
Hoquei: Patí Sant Ramon - Patí Vilanova
17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: