Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
L’IRTA i Torres engeguen el projecte ‘Vitis Agrolab’ que impulsa la innovació en la viticultura

L’IRTA i Torres engeguen el projecte ‘Vitis Agrolab’ que impulsa la innovació en la viticultura

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària i Torres posen en marxa el projecte ‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en l’àmbit de la viticultura i poder fer front al canvi climàtic.

Les dues entitats treballaran conjuntament en una finca experimental situada a Juneda, a la província de Lleida, per testar i validar noves tecnologies i productes innovadors que ajudin als viticultors a ser més sostenibles i eficients.

Així ho han acordat Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA, i Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, mitjançant la signatura d’un conveni que potenciarà, durant un període de tres anys, les relacions científiques i tècniques i la transferència de coneixements entre l’institut i el celler.

La vinya experimental que es destinarà al projecte ‘Vitis Agrolab’ és propietat de la Família Torres i té una superfície de prop de 4 hectàrees, que es podria ampliar. Els assajos que s’hi duran a terme permetran, per exemple, obtenir resultats sobre rendiments i qualitat del fruit en funció dels diferents sistemes de conducció dels ceps o estratègies de reg, i mesurar l’estrès hídric de la planta a partir de l’aplicació de tecnologies orientades a una viticultura de precisió.

L’acord també contempla la constitució d’una comissió de seguiment integrada per col·laboradors de l’IRTA i de Família Torres. Els coneixements que resultin d’aquest projecte permetran prendre decisions en l’àmbit de la viticultura en un escenari de canvi climàtic, que és sens dubte el repte més gran a què s’enfronta actualment el sector del vi.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

11:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, dissabte
11:30
El reportatge
Festival EVA 2019
11:45
Vilafranca opina
Festival EVA 2019

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: