Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Ignasi Villalonga analitza a Vilafranca les necessitats de la Vegueria Penedès

L’estació Enològica ha acollit la sessió de debat sobre les necessitats del territori de la Vegueria Penedès en diferents àmbits que ha organitzat l’Institut d’economia i empresa Ignasi Villalonga.

El seu àmbit de treball és l’Arc Mediterrani des d’Alacant a Perpinyà, passant per les illes.
El director d’aquest ens, Gerard Soler, comentava que l’any passat van centrar el seu treball en la importància del corredor mediterrani, i que aquest 2018 estan centrant-se en recollir informació sobre les necessitats dels diferents territoris que es troben a l’arc mediterrani. En el cas de Catalunya centrat en les vegueries, i per tant en aquesta ocasió parlaven de les necessitats del Penedès.
La voluntat és a primers de 2019 publicar els resultats d’aquests treballs fent públiques les necessitats més immediates dels municipis. Una publicació que es farà arribar a les administracions tant d’aquí com a nivell europeu i que abordarà tant qüestions d’infraestructures, com de prestació de serveis o de promoció econòmica.
La sessió la va obrir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacant el fet que sessions de treball com aquesta sobre el territori es facin ja partint de la realitat de la Vegueria Penedès, per poder recollir les necessitats reals dels municipis i teixit social i empresarial que la componen.
Abans del debat encara va prendre la paraula Fèlix Simon que va recordar tot el procés abans d’arribar a assolir la Vegueria, i va insistir en les mancances encara existents avui per fer realitat ja no pròpiament el Penedès com a vegueria, sinó fins i tot per poder desenvolupar l’àmbit de planificació territorial corresponent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: